LG представи телефоните от втората серия Optimus L

LG представи телефоните от втората серия Optimus L
Не беше тайна, че LG се кани да обнови своята L-серия от смартфони, която през миналата година се радваше на известен интерес сред потребителите и за 10 месеца регистрира продажби от 10 милиона броя. Компанията реши да анонсира устройствата почти 2 седмици преди началото на мобилния конгрес и дори да започне продажбите им още тази седмица.

Трите нови смартфона са с обновен дизайн и разполагат с основен бутон, който може да известява за различни събития чрез светлинни сигнали. Сред софтуерните особености са QuickMemo, Quick Button и Safety Care. Първата осигурява бърз начин за водене на бележки, втората дава начин за персонализиране на функцията на бутон за бърз достъп, а третата включва функциите Emergency Call Forwarding, Phone Non-Usage Notice и My Location Notice, които се ползват в случай на спешност.

Още тази седмица в Русия ще се продава LG Optimus L7 II, който залага на чипсет Qualcomm MSM8225 с двуядрен процесор с честота 1GHz, 768MB RAM и 4GB вградена памет, която може да се увеличи чрез microSD карта. Смартфонът разполага и с 4.3" IPS WVGA дисплей и две камери с резолюция 8MP и 0,3МР. Операционната система е Android 4.1 Jelly Bean, а батерията е с капацитет 2460 mAh. Устройството ще се предлага и във версия с 2 SIM карти. Подробностите за останалите два смартфона - LG Optimus L3 II и L5 II, ще бъдат анонсирани по-късно.

http://www.lgnewsroom.com/newsroom/contents/63071