LG Q8 е по-малка версия на V20 с водоустойчив корпус и 5,2" дисплей

LG Q8 е по-малка версия на V20 с водоустойчив корпус и 5,2

С представянето на Q-серията в средния клас LG предложи част от основните характеристики на флагмана G6 в по-достъпни модели. Корейският производител обаче не смята да се ограничава по отношение на моделите в серията и ново по-мощно устройство в серията на име Q8. Смартфонът прилича на умалена версия на V20 и отново има втори екран над основния. Интересен е фактът, че моделът се появява за втори път, защото преди около година беше пуснат ексклузивно в Япония. Изглежда, това е международната му версия, която ще е налична в определени пазари, без да е напълно ясно кои и на каква цена.

Сред основните характеристики на LG Q8  влизат 5,2” Quantum IPS LCD дисплей с QHD резолюция и защитно стъкло Gorilla Glass 4, а вторият дисплей е с резолюция 160 x 1040 пиксела (същата като при V20). Подобно на своя по-голям събрат Q8 включва двойна основна камера, която осигурява два сензора с различна оптика - 13MP с бленда f/1.8 и 78-градусово зрително поле в комбинация с 8MP с бленда f/2.4 и широкоъгълна оптика (135 градуса). Предната камера е с 5MP сензор и 120-градусова широкоъгълна леща и бленда f/1.9.

По отношение на производителността Q8 предлага чипсет Qualcomm Snapdragon 820 (осемядрен с честота 2,15GHz), 4GB RAM, 32GB UFS памет за съхранение с възможност за увеличаване до 2TB и батерия с капацитет 3000 mAh. Сред останалите параметри са още USB Type-C интерфейс, сензор за пръстови отпечатъци на гърба, 3,5 мм жак, 32-bit quad DAC, IP67 сертификация за прахо- и водоустойчивост и Android 7.0 с потребителски интерфейс LG UX 5.0. Засега информация за устройството е налична само в сайта на компанията за Италия и се очаква да достигне до пазара още този месец, но засега не е ясно на каква цена.

Източници: LG, Android Police