LG разкри подробности за своите нови OLED телевизори

LG разкри подробности за своите нови OLED телевизори

В рамките на CES LG обяви своето портфолио от OLED телевизори, което ще предложи през идните месеци. В списъка има 14 модела, включително ново 48" устройство и ултра тънката серия с минималистичен дизайн GX Gallery. Линията Wallpaper се завръща със серията WX, а освен това тази година на пазара ще се появи и навиващият се 65" 4K OLED модел 65RX.

В евтините OLED серии BX и CX има 55, 65 и 77" модели, но към тях е добавен и нов 48" телевизор. Това е OLED48CX и ще е интересно как ще се представи, защото досега подобен диагонал не беше предлаган, а по-малкият размер обещава по-висока пикселна гъстота и съответно по-детайлно изображение. В зависимост от цената той може да се превърне в пазарен хит.

Серията GX ще замени E9 от миналата година и ще осигури модели с диагонал 55, 65 и 77", като всеки от тях ще идва с монтажен елемент, позволяващ плътно прилепване към стената. Всички нови OLED модели ще поддържат новия режисьорски режим (Filmmaker Mode) на UHD Alliance, който обещава да покаже филмите както са създадени и без никакви ненужни обработки на картината. Добавена е и поддръжка за технологията Dolby Vision IQ за оптимално качество на картината независимо от околната осветеност.

Компанията има и два Real 8K OLED модела в серията ZX, които носят новото лого 8K Ultra HD на Consumer Technology Association (CTA). Устройствата са с диагонал 77 и 88" и осигуряват 16 пъти по-висока резолюция спрямо HDTV, което според LG надхвърля изискванията на дефиницията за 8K Ultra HD телевизори.

LG обяви още, че моделите от 2020 ще включват приложението Apple TV, което ще позволи на клиентите да се абонират и да гледат Apple TV+ и каналите от Apple TV, а освен това ще им даде достъп до техните видео колекции в iTunes и възможност да купуват или наемат над 100 000 филма и сериала. По-късно през годината приложението ще е налично и за моделите на LG от 2018 и 2019.

12 от новите OLED телевизори ще поддържат технологията NVIDIA G-SYNC за още по-добро гейминг преживяване. В допълнение всички OLED модели от 2020 включват HGiG Mode за HDR забавления с конзолни игри. Телевизорите обещават и по-добро пресъздаване на спортно съдържание, което е свързано с третото поколение на процесора α9.

Източник: LG

  • LG обяви още, че моделите от 2020 ще включват приложението Apple TV, което ще позволи на клиентите да се абонират и гледат Apple TV+ и каналите от Apple TV, а освен това ще им даде достъп до техните видео колекции в iTunes и възможност да купуват или наемат над 100 000 филма и сериала. По-късно през годината приложението ще е налично и за моделите на LG от 2018 и 2019. Чудесено e, че ще пуснат Apple TV и за миналогодишните модели. Така ще мога да пробвам и техните стрийм услуги :)
    Компанията има и два Real 8K OLED модела в серията ZX, които носят новото лого 8K Ultra HD Продължавам да се чудя каква би била мотивацията на някой да си купи 8К телевизор?
    board