Sony показа концептуален електромобил

Sony изненада всички, като по време на CES представи свой концептуалeн електромобил на име Vision-S. В този седан са интегрирани голямо разнообразие от технологични решения на компанията, включително мултимедийни системи и камери. Vision-S включва 33 различни сензора, които следят обстановката извън и вътре в автомобила. Чрез тях се осигурява по-висока степен на сигурност, като се засичат различни типове опасности.

В салона са налични редица широкоекранни дисплеи и 360-градусова звукова технология в комбинация с постоянна връзка към глобалната мрежа. Отдясно на волана е разположено голямо информационно и мултимедийно табло, което предоставя разнообразна информация и дава достъп до богато съдържание. Част от продуктите и решенията в концептуалното превозно средство идват от други производители, включително BlackBerry и Bosch.

Автомобилът предлага място за четирима пътници, тежи 2350 кг и разполага с два мотора с мощност по 200 киловата (kW). Максималната постижима скорост е 240 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч се постига за 4.8 секунди.

Интересно е, че превозното средство е базирано на нова EV платформа, която е създадена от Magna и според Sony ще може да бъде използвана и от други типове автомобили. Отвън Vision-S изглежда черпи вдъхновение за част от чертите си от Porsche, особено при предните фарове. Горната част на модела включва и полупрозрачен покрив.

На този етап не става ясно дали Sony възнамерява да започне масово производство на електромобила, или го използва за демонстрация на новите си технологии и платформа. Японците обявиха, че подразделението им за сензори осъществява инвестиции в технологии, свързани с автономните автомобили, включително в LiDAR и Time-of-Flight сензори за купето.

Източник: Sony