LG ще достави между 3 и 5 милиона OLED панела за новите модели iPhone

Само преди няколко дена стана известно, че Apple няма да разчитат ексклузивно на OLED панели на Samsung за новите модели iPhone, които ще бъдат представени през есента. Според информация на The Korea Times LG Display ще получи поръчки за между 3 и 5 милиона дисплея. Причината за това е, че корейската компания все още е в процес на изграждане на своите мощности за този тип панели и няма готовност да произведе по-големи количества.

Компанията от Купертино обаче сериозно се е заела с разрушаването на практическия монопол на Samsung на пазара на OLED екрани и е инвестирала 2.7 милиарда долара в мощностите на LG. За момента тези количества едва ли ще окажат особено влияние на цялостната картина с оглед на обстоятелството, че преди година Samsung получиха поръчка за 110 милиона дисплея за iPhone X. Включването на LG ще послужи и за оказване на натиск върху основния производител за намаляване на цените на панелите, които са сред основните фактори за високата цена на iPhone X.

Източник: Korea Times

 • И кво от 60 милиона с Амоледа 5 милиона ще са на LG , бълха го захапал самеца :D:D
  apolon25
 • Напълно съм съгласен с теб, ама това си е на тяхната сметка, на мен ми дреме на дедовия коя фирма от какво и колко печели. Засяга ме лично, когато изгнилите ябълки въведат някоя чутовна глупост и всички останали им се връзват на безумните идеи и почват и те да правят глупости. Бездарната грозна вежда е само един от тези примери.
  PoceH_BS
 • [Quote]Самсунг го ядоха "големия"[/Quote] Вярно е :D Произвеждат само половината афон. Печелят повече пари от продадени айфони, от колкото от галаксита.
  npet
 • Милионите бройки дисплеи с гадната вевжда които им останаха, след като изгнилите решиха да съкратят с 50% производството на X-а, ти как мислиш от къде се взеха толкова много китайски смартфони с АМОЛЕД и "вежда"...
  PoceH_BS
 • [Quote]Самсунг го ядоха "големия"[/Quote] Ще ме подсетиш ли точно как са го яли, защото това да продадеш милиони дисплеи на Епъл, а те да се оплакват, че са им скъпи... не ми звучи, като много да са се прецакали ;)
  board
 • А дали е възможно Apple да имат ноу хау за софтуерното управление на живота на дисплеите и благодарение на тях LG да станат по-добри?
  tzincbg
 • [Quote]Включването на LG ще послужи и за оказване на натиск върху основния производител за намаляване на цените на панелите, [B]които са сред основните фактори за високата цена на iPhone X.[/B][/Quote] Как ли пък не, точно заради панелите на Самсунг вдигнаха цените безбожно високо... Хубаво е да има конкуренция, но в главата ми изникват два въпроса: Първо, качествени ли ще са панелите на LG, или ще наблюдаваме характерното за тях пожълтяване? Вторият ми въпрос е: с колко ще свалят цената - с $50?! :D Лично аз, ако ще си купувам айфон с олед дисплей, ще търся задължително да е с такъв от Самсунг.
  Ванката
 • Всичкия им "бизнес" е такъв...виж майкрософт, интел, нвидия...за последно изкормиха и зте, ей така за урок на другите
  botor