LG ще избере метален корпус за G5

Следващото издание на флагманския смартфон на LG ще се различава от предшествениците си по използването на метал в конструкцията на корпуса, твърди информация от източници на корейското издание ET News. Смартфонът, който се очаква през първото тримесечие на следващата година, ще бъде с корпус, изцяло изработен от метал, за разлика от актуалния модел V10, който има само странична рамка от метал.

Засега не е ясно дали това означава, че компанията ще лиши телефона от харесвани от потребителите функции като сменяема батерия и слот за допълнителна памет, но пък те не успяха да помогнат за продажбите на G4 и нищо чудно да бъдат изоставени. Експериментите на LG с алтернативни материали също не се оказаха успешни – маркетинговата кампания около използването на заден панел от естествена кожа в G4 не успя да впечатли потребителите, които обърнаха по-голямо внимание на възможностите на камерата.

През третата четвърт на годината мобилното подразделение на компанията отчете загуба, а надеждите за подобрено представяне през последното тримесечие са свързани именно с V10 и новия Nexus 5X. Предстои да разберем дали LG ще успее отново да се върне в топ 5 на производителите на смартфони, където трайно се настаниха китайските производители.

Видял прототип на G5 смята, че компанията е направила голяма крачка напред по отношение на дизайна, което звучи обнадеждаващо. Изданието посочва, че премиерата на смартфона може да бъде около мобилния конгрес, което ще го изправи срещу Galaxy S7. LG явно ще се опита да стартира продажбите веднага след представянето и дори се твърди, че производството му вече е започнало.

Източник: ET News

 • Едва ли вече е толкова важно дали има слот или не, по-скоро по-важното е огромната разлика примерно м/у 32 и 64 ГБ вградена. А и вече има за 20-30лв добри OTG флашки.
  behroozwolf
 • Когато нямаш нито един оригинален дизайн, а всичките ти са наподобяващи - какво да си помисли човек? И защо все така се случва, че винаги конкурентите са първи, пък невинните душици от Samsung след месец-два изкарват точно същия телефон, барнат с флекса на няколко места за да не извади очите на засегнатите страни. :D LG не са толкова "жълта" компания и ще видите, че с Prada бяха дори преди iPhone.
  A4i
 • Samsung определено не са копирали Xiaomi. Не знам защо някой би си помислил, че един модел копира друг, който е излязал през същата година. Наистина ли мислиш, че са го разработили просто ей така, за няколко месеца, само за да копират нечий дизайн?
  muamamu1
 • Колкото и да е странно , ще се получи добър телефон, ако копират някой от китайците. Samsung направи тoчно това свзаимстването от Xiaomi Note. LeTV имат уникално добър дизайн. Едно копие на X500ще докара доста продажби на. LG.
  A4i
 • Те имат винаги еди от най добрите флагмани в последните 2-3 години
  geornnn
 • Самия материял , който ще използват може да ги принуди да използват " несменяема " батерия , но не би трябвало да има проблем за слот за карта памет ! Предполагам , че ще направят един от най-добрите флагмани за 2016г..
  chany