LG ще лицензира webOS и на други производители на телевизори

LG ще лицензира webOS и на други производители на телевизори

LG Electronics обяви, че платформата за умни телевизори webOS скоро ще се появи и в продуктите на други компании. Компанията посочва, че над 20 производители на телевизори са решили да участват в инициативата, включително RCA, Ayonz и Konka, но очаква в бъдеще да се включат и други. Екосистемата около webOS се поддържа от технологични партньори като Realtek, Nuance, Gracenote, CEVA и Universal Electronics.

Лицензиралите софтуера ще получат познатия интерфейс плюс функции като търсене и управление с глас, вградени алгоритми за ИИ и улеснено свързване с други устройства. Партньорите ще получат и достъп до разнообразно съдържание и приложения от Netflix, YouTube, Amazon Prime Video, DAZN и услугата LG Channels. Съвместими модели ще се предлагат с дистанционно Magic Motion.

В началото на годината LG обяви webOS 6.0, която включва сериозна промяна в интерфейса, но засега партньорите на компанията няма да имат достъп до нея. От коментар на компанията става ясно, че другите производители ще получат webOS 5.0, така че клиентите ще работят с добре познатия интерфейс вместо с новия, който вероятно също ще достигне до тях на по-късен етап.

Източник: LG