LG представи новите си OLED телевизори за 2021

LG представи новите си OLED телевизори за 2021

По време на изложението за потребителска електроника CES LG представи новия си панел за телевизори OLED Evo. Решението, което ще бъде използвано в тазгодишните OLED телевизори на компанията от висок клас, има повишени нива на яркост.

Новото решение ще бъде интегрирано в серията G1, която наследява миналогодишната линия GX. Тя ще предложи по-високи нива на осветяване и ще поддържа технологията HDR. Серия G1 включва модели с три размера на екрана: 77, 65 и 55 инча.

Моделите са подходящи за монтиране на стена, а G е съкратено от Gallery (галерия). В основата на моделите е четвърто поколение процесор alpha9, който е използван и в телевизорите от серия C1. Той предоставя възможност за анализиране на визуализираните сцени и подобряване на картината в зависимост от това.

Линията C1 е наследник на серията CX и включва предложения с диагонал на екрана от 48 до 83 инча. И тук откриваме поддръжка за редица технологии като VRR, G-Sync и FreeSync, както и Game Optimizer за оптимално качество при гейминг.

Както G1, така и C1 поддържат новата стойка Gallery Stand, която е подходящо решение, ако не искате да монтирате телевизора си на стената. По отношение на звука новите предложения включват виртуална аудио система за 5.1.2 канален звук.

Новата базова серия на компанията е A1, която замества миналогодишната BX. Тя отново предлага OLED панели и решения, които са достъпни и в останалите предложения. Сред тях са Dolby Vision и HDMI 2.1. Тук обаче се разчита на по-стария процесор a7.

LG анонсира и новата версия на операционната си система за телевизори webOS 6.0. Тя включва основен екран с изцяло нов дизайн и редица подобрения в производителността, както и допълнителни функционалности.

С нея е наличен по-бърз достъп до приложения и по-лесно откриване на съдържание, включително чрез персонализирани препоръки. Системната навигация е по-лесна и с новото дистанционно Magic Remote, което има бутони за директен достъп до популярни източници на съдържание.

Източник: LG

  • Яко е, че има вградена Stadia, в някакъв момент само взимаш един джойстик и почваш да цъкаш най-новите игри. Иначе като гледам готвят А1 серията, за да направят OLED телевизороте наистина достъпни през тази година.
    board