LG стартира продажбите на новите си телевизори

LG стартира продажбите на новите си телевизори

LG обяви, че дава начало на разпространението на своето ново портфолио от телевизори, което беше представено в началото на януари. Сред устройствата са модели с OLED, QNED Mini LED и NanoCell панели с разнообразие от диагонали между 43" и 88".

Във високия клас са OLED телевизорите от серията G1 с новите панели OLED evo, които обещават по-добро пресъздаване на белите тонове за по-висока яркост. В масовата серия C1 са налични модели с диагонал между 48" и 83", а като по-евтини опции са телевизорите от линиите B1 и A1.

Сред новите добавки за 2021 са QNED Mini LED телевизорите, които налични в 8K (QNED99, QNED95) и 4K варианти (QNED90, QNED85). Те предлагат Quantum Dot NanoCell технология с Mini LED подсветка за по-висок контраст, по-плътно черно и по-ярки цветове спрямо конвенционалите LCD модели.

Заедно с това новите NanoCell телевизори са налични в голямо разнообразие от 8K (NANO99, NANO 95) и 4K (NANO90, NANO85, NANO80, NANO77, NANO75) модели. Всички те са с NanoCell технология и разчитат на наночастици за изобразяване на по-добри цветове.

Всички телевизори на LG от тази година поддържат eARC (enhanced audio return channel), което улеснява свързването с аудио система, а освен това предлагат ALLM (automatic low latency mode), което е полза при гейминг и осигуряване на движение без лаг. Избрани модели поддържат и други HDMI 2.1 функции.

Повечето от новите модели разчитат на процесора α (Alpha) 9 Gen 4 AI с подобрени възможности за машинно обучение, които помагат при мащабирането на картина с по-ниска резолюция и настройват качеството на изображението. За картината се грижи и технологията LG AI Picture Pro.

Моделите включват и платформата webOS 6.0, която предлага нов интерфейс за по-бърз достъп до приложения и по-лесно откриване на съдържание. Продажбите започват през първото тримесечие и постепенно ще се разширят през следващите месеци.

Източник: LG