LG Velvet идва с приятен дизайн и Snapdragon 765

LG Velvet идва с приятен дизайн и Snapdragon 765

Както и очаквахме, днес LG представи новия смартфон LG Velvet, който предлага и нов за компанията дизайн. Предната и задната част на устройството са извити, а металната рамка е плоска в основата и върха си. Моделът разчита на OLED дисплей с диагонал 6.8 инча, резолюция Full HD+, съотношение 20.5:9, вграден скенер на отпечатъци и капковиден прорез, в който е поместена 16MP селфи камера.

Препоръчани оферти

LG са добавили и поддръжка за работа с писалки Wacom с отчитане на до 4096 нива на натиск. Устройството включва и специално приложение за работа с писалка – Nebo, което превръща ръкописните записки в дигитален формат.

В основата на новия модел е чипсет Snapdragon 765 с 5G модем в комбинация с 8GB RAM и 128GB разширяема памет от тип UFS 2.1. Батерията е с капацитет 4300 mAh и се поддържат технологии за бързо жично и безжично зареждане.

Основната камера е тройна и включва 48MP сензор с оптична стабилизация на изображението, 8MP с ултраширокоъгълен обектив и 5MP за боке ефекти. Налични са няколко специални режими за заснемане на видео, включително в кино формат с варираща честота на кадрите и запис на ASMR звук. LG прилагат и функция за изчистване на околния шум, също при запис на видео.

В софтуерно отношение откриваме Android 10 с допълнителен графичен интерфейс. Моделът има IP68 сертификация за прахо- и водоустойчивост, а освен това отговаря на военните стандарти за издръжливост 810G. Той ще е достъпен за предварителна поръчка от утре в Южна Корея в бял, зелен, сив и Illusion Sunset цвят. Цената в страната е 899 800 вона (680 евро), като се очаква скоро да бъде представена и международната му версия.

Източник: LG