Nokia 7.2 и Nokia 2.3 вече получават Android 10 в България

Началото на май идва с добри новини за българските притежатели на два от смартфоните с марката Nokia на HMD Global. Това са Nokia 7.2 и Nokia 2.3, които вече получават ъпдейт до Android 10. В интерес на истината обновяването за Nokia 7.2 започна още в края на март, но само за едносимовата версия, а заради някои бъгове в софтуера ползващите двусимовото издание трябваше да чакат досега.

Аксесоари за:

За щастие компанията е успяла да отстрани проблемите и обновяването вече е достъпно за инсталиране. То е с големина 1.55GB и идва с поправките за сигурността на Android за април. След последните ъпдейти с Android 10 вече работят Nokia 7.2, Nokia 2.3, Nokia 2.2, Nokia 7 Plus, Nokia 6.1, Nokia 7.1, Nokia 9 PureView и Nokia 8.1.

С ъпдейта до Android 10 идват нова и по-интуитивна навигация с жестове, възможност за бързо отговаряне на съобщения с автоматично композирани отговори и действия, по-голям контрол върху това кога приложенията получават достъп до местоположението ви, нов фокус режим за намаляване на разсейването, включване на родителските настройки в Digital Wellbeing и др.