LG Velvet идва в Европа

LG Velvet идва в Европа

Представеният в началото на май LG Velvet е готов да достигне и до Европа. Корейската компания обяви, че стартира разпространението му първо в Германия, Италия, Испания, Унгария и Полша, а през следващите седмици устройството ще е налично в различни страни в Северна Америка, Азия, Близкия изток, Африка и Южна Америка.

Засега не знаем дали ще видим LG Velvet и на българския пазар, но няма да се изненадаме, ако това стане. Що се отнася до дизайна, смартфонът ще е наличен в 4 вдъхновени от природата цвята (Illusion Sunset, Aurora Green, Aurora White и Aurora Gray), а скоро се очакват и още (Aurora Silver, New Black и др.).

Моделът предлага 6.8" P-OLED дисплей с минимални рамки, капковидно изрязване и заоблени страни, а освен това има и заоблен заден панел. Между тях се намира метална рамка. Velvet разчита на чипсет Snapdragon 765 с 5G модем в комбинация с 6GB RAM и 128GB разширяема памет. Батерията е с капацитет 4300 mAh и поддържа бързо жично (25W) и безжично (9W) зареждане.

Основната камера е тройна и включва 48MP сензор с оптична стабилизация на изображението, 8MP с ултраширокоъгълен обектив и 5MP за боке ефекти. Смартфонът има IP68 сертификация за прахо- и водоустойчивост, а освен това отговаря на военните стандарти за издръжливост MIL-STD 810G.

LG са добавили и поддръжка за работа с писалки Wacom с отчитане на до 4096 нива на натиск. Устройството включва и специално приложение за работа с писалка – Nebo, което превръща ръкописните записки в дигитален формат. Телефонът е съвместим и с допълнителния дисплей LG Dual Screen, който също поддържа стилуси.

Източник: LG