LG X3 ще ни изненада с четириядрен процесор

LG X3 ще ни изненада с четириядрен процесор
Миналата година запомнихме с появата на двуядрените мобилни процесори, а по всичко личи тази ще бъде посветена на четириядрените чипове. Вече очакваме такъв в модела HTC Edge, а не е изключено Samsung също да ни предложи подобен в наследника на Galaxy S II. Нова информация на PocketNow подсказва, че и LG се кани да представи смартфон с бърз процесор и по-точно с NVIDIA Tegra 3, който очакваме да видим и в HTC Edge. Устройството носи кодовото име LG X3 и според данните разполага с 4.7" дисплей с резолюция 1280x720 пиксела, две камери с резолюция 8МР и 1,3МР и корпус с дебелина под 9 мм. Твърди се, че вградената памет е с обем 16GB, а за увеличаването й ще има слот за microSD карта.

Както може да се предположи, операционната система на LG X3 ще е Android 4.0 Ice Cream Sandwich, която ще разчита на специалните капацитивни бутони под екрана, а не на виртуални. Сред другите характеристики на смартфона са HSPA 21Mbps, 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC възможности и батерия с капацитет 2000 mAh.

http://pocketnow.com/android/lg-x3-second-quad-core-phone-revealed-image

 • Ето ви прясна новина от Елдар Муртазин за Галакси С3 http://www.crazyaboutandroid.com/2012/01/25/samsung-galaxy-iii-rumored-released-april-hd-screen-quad-core-processor/ Май няма да е със 5250 Галакси С3!(angry)(angry)(angry)
  t1ri
 • Krait със сигурност е на конгреса, дори вече имаше таблети, показани на CES 2012. Устройствата ще са в продажба от началото на Q2 2012. Важното е едно да излезе. Ще регистрира такава фрапираща разлика, че куцо и сакато ще иска да форсира к'вото има там като джаджи с Krait. Exinos-а го не знам до къде е стигнал, но очаквам първо да го видим в смартфон на Samsung, дори още на конгреса, пък кога ще е в продажба - не знам, но Samsung не ги бавят много. OMAP 5 e опашкаря - както винаги става с чиповете на TI, така че когато излезе - узлезе. Не го чакайте тази година.
  A4i
 • [Quote]Първо излиза Krait, след него Exinos 5250. Последен е OMAP5[/Quote] А как си ги представяш времево, ще видим ли решения с въпросните чипове по време на мобилния конгрес или ще останат за по-късно през годината?
  board
 • Първо излиза Krait, след него Exinos 5250. Последен е OMAP5 - чак в края на годината. Естествено Apple ще изпревари всички, ако пусне iPhone 5. Той 100% е на 28nm. Също така процеса му е усъвършенстван HKMG, докато Krait е bulk, без HKMG-то. Това има значение за честотата на работа и живота на батерията. Exinos-а въпреки че е на Samsung 32nm HKMG е много близо до останалите 28nm чипсети, тъй като gate-first , срещу gate-last на останалите и гъстотата н на транзисторите дори може да превъзхожда 28nm TSMC.
  A4i
 • Аз няма да крия, че на конгреса ще искам да разцъкам основно такива устройства. Искам да видя каква ще е производителността на всички 4x ядрени устройства. Според мен, един таблет с тегра 3 би трябвало да може да рендва анимация, или пък да работи с тежки приложения за графична и видео обработка. Имайте предвид, че дори с тегра 3 и 4 ядра... без достатъчно рам... устройствата няма да са чак такъв скок какъвто очаквам/е.
  Crazy Heart
 • Мен много ме притеснява, че с тези очаквания може да останем доста разочаровани. Като очакваме процесори от рода на 5250, ако на конгреса се представят само телефони с тегри и с чипове А9@32nm, ще има много разочаровани. :|
  board
 • Още малко остана до Мобилния Конгрес и ще разберем какви изненади са ни приготвили Самсунг!
  t1ri
 • Това, което аз четох за този чип е, че ше е 4-ри пъти по бърз от предшественика си 4210 откъм графични възможности! Ще поддържа доста висока резолюция 2560x1600 писсела, и 3д, май резолюцията, ше е по добра от на айфон, не че тва ше е осезаемо толкова. Този Ексинос 5250, ще бъде интегриран и в новите таблети, които пък от своя страна ше избият рибата.:DАдаш разбери мани ги тия четериядрени процесори и двуядрен, ше ти свърши по добра работа произведен по 32нм, с ниго скороста на обмен на данни ще е много по добър, този SoC чип е най доброто и дано всички нови устройства на Самсунг са с него (имам предвид мобилни)!;)
  Ванката
 • От Самсунг са обявили,че започват масовото производство на 5250 през второто тримесечие на годината а вече са изпратили прототипи на процесора на разработчиците!Второто тримесечие горе долу съвпада със представянето на Галакси с3,защото тий ще бъде представен края на февруари така,че може да се надяваме ако от Самсунг започнат да произвеждат този чип масово от началото на март да го видим във Галакси С3!Силно се надявам това да е процесора на новия им флагман!
  t1ri
 • И аз се надявам на този процесор, но много сериозно ме съмнява. На практика никой до сега не е показал нещо с процесор по 28/32nm, дори с А9 ядро. Което по-скоро ми говори, че първо ще видим именно това A9@32nm и чак на по-късен етап от годината ще се премине на новата архитектура(А15). Дано да греша де. В същия момент май е по-вероятно Qualcomm да пусне скоро процесор с Krait ядра, който би трябвало да измете всичко с А9... Но май в крайна сметка, ще трябва да почакаме и да видим какво ще се появи, както и реалните тестове. На практика може да се окаже, че Tegra 3 не е никак лоша, въпреки че използва същия производствен процес. При комбинацията от нискоенергийното пето ядро и разпределение на работата между четирите основни ядра, може да се окаже, че предлага доста прилична производителност и живот на батерията. Ще видим. Иначе LG-то е симпатично, но ще видими дали още ще интересно когато и другите обявят телефоните си.
  board
 • И аз се надявам Галакси С3 да е със този процесор+2гб рам!А колкото до ЕлДжи то,не е лошо.......
  t1ri
 • :)
  Amachine
 • отново корейски боклуци!!!!!
  kosta1961
 • Голема работа четериядрен процесор, аз прочетох некви неща за таа Тегра 3, който е произведен по 40нм технология, докато Ексинос 5250 е по 32нм това го прави по бърз и енергоспестяващ, нищо, че е двуядрен, и дано СГС3 да е с именно такъв!:)
  Ванката