Lumia 920 ще разполага с 32GB памет и 8МР камера PureView

Lumia 920 ще разполага с 32GB памет и 8МР камера PureView
Съвсем малко време ни дели от 5 септември, когато Nokia ще представи телефоните си с windows Phone 8, но информацията за тях не спира да пристига и по неофицианли канали. След като видяхме снимки на телефона, благодарение на evleaks от The Verge успяха да потвърдят и повече подробности за Lumia 920, който ще водещият модел от новата серия с windows Phone 8. Очаквано за подобен телефон, той ще разполага със сериозни хардуерни възможности - двуядрен процесор с честота 1,5GHz, 1GB RAM и 32GB оперативна памет. Дисплеят пък ще е с 4,5" диагонал и HD резолюция. Камерата на телефона пък ще използва технологията PureView и ще е с резолюция 8МР. Lumia 920 ще нос ии логото на PureView и ще може да се похвали с подобрения на стабилизацията на изображенията, както и на софтуера, с който работи камерата. Смартфонът ще има и камера за видео разговори с резолюция 1,3МР.

 • А стига бе! Кажи де да си поръчам един палет за банята таман ми свършва сапуна :D Ма да не е някое китайско менте с две карти че от него получавам алергия ;) Интересно откога 600 евро станаха 550 лева? И то за телефон който ще излезе след месец :|
  AVKansazov
 • [Quote]Отговор » Виж новината Тема: Re: Lumia 920 ще разполага с 32GB памет и 8МР камера PureView [Re: AVKansazov[G/M]] Автор: D_DEVIL_ Дата: 17.10.2012 22:05 550 lv e [/Quote] Къде е веднага да си го поръчам? Само не казвай щатите!!;)
  Ванката
 • 550 lv e:)
  D_DEVIL_
 • WP8 е нова ОС, нова екосистема около нея се/ще се изгражда. Няма как да няма проблеми, бъгове в развитието й, то затова се казва и развитие, с всяка версия да става по-добра. Точно затова се чудя, кой би си взел WP8 вместо доказаните 2 ОС-а. Евентуално някой който вече е уморен от тях и иска нещо ново или някой върл фен на Windows. Нека да дадем време, да излезе най-малкото осмицата и да видим как се представя, пък и на какви цени са телефоните. А и за нашата БГ реалност, как и дали ще има нужда от джейлбрейк или както там го нарекат метода за подкарване на кракнати приложения.
  osama11
 • Имало ли е Джам до сега, който да не е бил съвършен. Всичките са представяни като такива. Която и да е версия е описвана като революционно нова , технологичен пробив в мобилната индустрия и с други подобни сумерлативи. Хората си знаят от опит, че джамовете са яко бъгави поне до SP3, така че не вярвам и този да е изключение. Нямам представа дали успяха да отстранят бъговете в WP7, първоначално беше доста зле. Кое Ви кара да мислите че WP8 ще е различен, след като едно и също нещо се повтара от 15 години насам.
  A4i
 • Приложенията ще си вървят. А иначе проблема на LG - то е един и то какъв ..: нещата не опират само до хардуер, но и до софтуер. А WP е съвршен. Буквално. Дори първото поколение WP, вкл. модела на LG Optimus 7, ще работи по-добре от последната им напудрена изгъзица с Андроид. WP работи по-добре и от най-голямата чалга на операционните системи: iOS. Да не забравяме за съвместимостта между WP 8 & Windows 8. Дизайна е най-добрият дизайн съзадаван до ден днешен, оригинален, изчистен ..като концепцията на iPhone..красота!. Ако следваме логиката на първите Лумии и N9 изработката ще е просто феноменално добра. Много силни модели, браво!
  asenna5
 • Нямам никакво намерение да го купувам. Това просто е моята преценка на каква цена да го пуснат за да привлекат изобщо внимание. Не виждам как ще дам за това цветно сапунче 800-900 лева.
  AVKansazov
 • От sdk за wp8. Той не поддръжка, не може да създава и не работи със silverlight.
  vladovn
 • Ново ядро на ОС... ;) , к'во знаеш ти! Супер -дупер, като всеки нов джам. Транслацията на е само с емулатор, само че обратен такъв във WP7 устройствата няма да има, защото те са ултра-мега немощни , поради това че всичките са едноядрени скорпиони. Няма как на едноглав дърт проц да емулираш софтуера вървящ на двуглав от ново поколение. (beer)
  A4i
 • Откъде го измисли тоя емулатор и още повече - откъде измисли как ще работи? Това не ти е Ябълка, че да правиш аналог.
  fintaraBG
 • Това с даването "без пари" не е прецедент за да ти се струва невъзможно. Андроид-а е "без пари". Плащаш си само достъпа до интернет за изтегляне на операционната система от сървърите на Google. Хайде сега ми разясни защо да давам 200 лева за WP8. Като ги платя тези 200 лева за телефон с WP8, мога ли да получа същият хардуер, както на SGS3 например? Значи производителя , който е платил лиценза от $80 как ще продава на една и съща цена WP8 и Андроид смартфони със еднаква хардуерна спецификация. Тоя производител трябва да се откаже от $80 от печалбата си и да субсидира с нея лиценза за WP8. Иначе няма как да стане без рязане от Bill of materials. PS. Това инфо за съвместиомостта е сравнително ново. Първоначално се твърдеше, че няма да има никаква съвместимост. Това подсказва допълнителното разработване на по-късен етап на емулатор във WP8 за стари приложения. Сещате се как върви един софтуер под емулатор. Примерно аз си изтрих всички стари приложения на iOS, само защото при 4S и iPad вървяха в малък прозорец , или грозно разтегнати заради различната резолюция на екрана. Емулатор, който да бави, нямаше - въпреки това старите приложения изглеждаха грозни до безобразие и практически неизползваеми.
  A4i
 • Старите приложения за WP7 (7.5) ще вървят на телефони с WP8, но приложенията, които тепърва ще се създават ( за WP8 ) няма да са съвместими със старата версия на платформата.
  Wishmak3r
 • Ако искаш и без пари да ти го дадат? Никога няма да го пуснат за 500 лв. пък и телефона реално струва доста повече.
  Wishmak3r
 • Вероятно не съм само аз, но си мисля че новият чипсет на LG Optimus G, , а именно v2 на Snapdragon - quad-core S4 Pro е към 3 пъти по-мощен от оригиналният двуглав S4 в Lumia 920 . На всичкото отгоре S4 Pro е и по-икономичен , щото използва HKMG процес. Абе за който не разбира и до сега не е имал смартфоне нокиата става, но дотам. Джама струва пари и за компенсация трябва от някъде да се резне бюджета за чаркалаци.
  A4i
 • Първи впечатления: Грамаден, тежък(185г), няма карта памет, широк е колкото самсунга ми при 4.5 инча дисплей... и поредният клонинг на N9(визуално). Да не говорим че много от очакванията не се осъществиха. 820 изглежда по-привлекателно но ако го пуснат на цена не повече от 500 лева. ... а и батерията пак е несменяема :S
  AVKansazov
 • 9MP pureview 4.5" дисплей
  GSMaster
 • @satman Погледни тази кратка новина какво казва: http://www.engadget.com/2012/06/20/microsoft-unveils-windows-phone-7-8-for-legacy-devices/
  A4i
 • Ако [B]_наистина_[/B] си заслужава, защо да не са скъпи...
  fintaraBG
 • Телефоните ще са супер и откъм хардуер и откъм софтуер напук на всички критици, лошото е, че ще са скъпи. Нокиа винаги пуска скъпи телефони от високия си клас.
  geornnn
 • Както винаги гръмки и необосновани твърдения. Оптиката изобщо не е мизерна, снимките са превъзходни. На ябълката да не би да не трябваше 2-ядрен процесор. Една по-ефектна тема, малко анимации, и става бърз като охлюв. [Quote] Искам да обърна внимание, че колкото и приложения да има за WP7, те не са съвместими и няма да могат да вървят на новат версия на Виндовса , така че се почва отново от 0 приложениия [/Quote] Приложенията от WP7... ще вървят на WP8 ! Аман от разбирачи !
  buttman