Lumigon T1 е хай-енд смартфон с Android

Lumigon T1 е хай-енд смартфон с Android

Датската компания Lumigon най-сетне представи дългоочаквания смартфон Lumigon T1, който работи с Android и включва аудиотехнология от Bang & Olufsen. Устройството разчита на процесор Freescale i.MX515 и разполага с 3,5" сензорен капацитивен екран с резолюция 480 х 800 пиксела. Безжичният модел е с чипсет на Qualcomm. За изработката на телефона са използвани стомана, алуминий и стъкло, устойчиво на надраскване. Lumigon T1 ще работи със специален интерфейс за Android, разработен от компанията - името му е Lumigon P-GUI.

Аудиовъзможностите на телефона пък са допълнени от технологията ICEpower на Bang & Olufsen, която гарантира отличен звук през слушалките или високоговорителя. Телефонът може да се използва също така и като дистанционно управление за най-различни домашни уреди, както и като компютър (за работа в интернет, слушане на музика, гледане на филми и други забавления) чрез допълнителна док станция с HDMI изход.

Продажбите на телефона в ограничени количества ще започнат до края на 2010 г., като в началото на 2011 г. вече могат да го очакват потребителите в цял свят. В края на 2011 г. пък компанията планира да пусне наследник на T1 - S1, който ще бъде слайдер с обикновена клавиатура. Интересно е, че платформата M1 на Lumigon може да бъде открита и в луксозните телефони на Ulysse Nardin.