"М-Тел" пусна 3G мрежата си

И България се присъедини към групата на страните с действащи мрежи от трето поколение, след като "М-Тел" официално обяви търговския старт на 3G услугите си. В момента първата такава услуга, която "М-Тел" ще предлага, е видеоразговорът при цена от 0.55 ст. без ДДС на минута. До 9 април видеоразговорите ще се предлагат на промоционална цена с 50% по-ниска от стандартната. Към момента в София има пълно покритие на UMTS-HSDPA мрежата, като се очаква преди лятото да има покритие и във Варна и Бургас и част от черноморските курорти. "В краткосрочен план ще бъде изградена и мрежата в Пловдив и региона", заяви Йозеф Винацер, главен изпълнителен директор на "М-Тел". Технологията HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) се поддържа от ограничен брой оператори в целия свят и предлага до 5 пъти по-високи скорости на трансфер в сравнение с UMTS. Засега обаче са малко крайните устройства, които я поддържат.
http://www.mtel.bg/mobiltel/services/3g/index.php?lang=bg

  • Ама разбира се. И двата тела трябва да са 3G. Яд ме е, че си продадох LGто. Ама три телефона, ВЕЧЕ МНОГО, даже тъпо.
    geleto_
  • Този на когото искаш да звъниш , ако не е с 3G телефон , ще може ли да те вижда ? - според мене няма да е възможно . Или и двата телефона ( този , който набира , и този който приема видеоразговора ) трябва да са 3G ?
    centur
  • Водафон нямат нищо общо с това което сега пускат МТел - Вода-та ще предостави на МТел портала си Водафон Лайв откъдето ще може да се гледат 3gp филмчета и дори телевизии в реално време.Ще предоставят по-добри цени за роуминг и общо взето с това се изчерпват новостите.Мен лично ме интересува какви цени за пренос на данни ще представят ..
    Nistel