Малък брой смартфони Pixel имат проблем с микрофоните

Малък брой смартфони Pixel имат проблем с микрофоните

Google обяви, че под 1% от смартфоните в серията Pixel страдат от проблем, който в много случаи води до едновременното спиране на работата на трите микрофона в устройствата. Според компанията най-често това се дължи на миниатюрна пукнатина в спойката на аудио кодека, така че не става дума за софтуерен проблем, който може да се реши с ъпдейт, а закупените телефони трябва да бъдат върнати за подмяна. В други случаи проблемите със звука са свързани с дефектни микрофони.

От информацията се разбира, че Google е наясно с проблема от няколко месеца и от януари взема допълнителни мерки за подсилване на връзката, така че пуснатите след това нови и фабрично обновени устройства би трябвало да са наред. Междувременно наличностите от Pixel и Pixel XL продължават да са ограничени и много потребители все още не успяват да се сдобият с тях, а преди дни компанията потвърди, че работи по Pixel 2. Въпреки цената си устройствата бяха приети много добре от потребителите, а фотографските им възможности получиха най-висока оценка.

Източник: Engadget

 • [Quote]Е то правенето на телефони не е за всеки, нищо че НТС им го прави. По-добре да си гледат търсачката, ама...бутат се.[/Quote] Не им пука за продажбите. Имат купища неконтролируеми средства.
  LegolasElf
 • Ами в белите държави iPhone 7 и Pixel са точно на една и съща цена, а в България пиксела е 1600лв незнайно защо
  dancho612
 • Продава се струва 2000лв
  Vasil977
 • Ама продава ли се въобще по магазините у нас? Не съм се заглеждал от доста време, но май не съм го мяркал? Иначе те вече всички са на цената на як лаптоп, надали е заради това.
  arakchiev
 • Е то правенето на телефони не е за всеки, нищо че НТС им го прави. По-добре да си гледат търсачката, ама...бутат се.
  strikercho
 • Те от гогъл няма какво да се доказват. Даже не е и много скъп. Цената му е като на другите флагмани. Просто нямат дистрибуция. И вече цената става голяма, поне за нас. Иначе и айФона струва 650 долара, хтц 10 беше по-скъп, галакси с7 също. Но те се субсидират от оператори и цената пада.
  dada_
 • Много е скъп,хората за тия пари си вземат доказани марки
  bachev31