Ето сравнение между размерите на Samsung Galaxy S8 и други устройства

Ето сравнение между размерите на Samsung Galaxy S8 и други устройства

Ако се чудите как ще се отрази очакваният по-голям дисплей на Samsung Galaxy S8 на размерите на устройството, потребителят на Twitter @OnLeaks е готов да помогне. В профила му се появиха изображения, които сравняват Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus с няколко съществуващи смартфони на Samsung и Apple, така че лесно може да добиете представа за промените. Както се вижда, Galaxy S8 е с по-малки размери от Galaxy Note7, въпреки че се очаква да предложи малко по-голям дисплей (5,8” срещу 5,7”).

В същото време Galaxy S8 Plus запазва ширината на корпуса, но е по-висок, което е свързано с новото съотношение на дисплея и намалените рамки около него. Galaxy S8 се оказва и с по-тесен корпус спрямо Galaxy S7, но това е за сметка на височината. Сравнението с iPhone не е в полза на телефоните на Apple – Galaxy S8 Plus е по-тесен и с почти същата височина като iPhone 7 Plus, но предлага значително по-голям екран (6,2” срещу 5,5”).

 • При непроменен капацитет на батерията, новите телефони винаги ще имат подобрена издръжливост в режим на готовност и сърфиране, но и по-висока пикова консумация. Тези пикове скапват прогресивно батерията и са един вид програмирано остаряване. Миниатюризират и интеграцията на компонентите позволява при желание +50% от обема на смартфона да е батерия, както при таблетите. Забелязвате ли че таблетите трудно се продават, защото полезния им живот надхвърля 3-4 цъкъла на обновяване на моделите.
  A4i
 • Ето едно визуално сравнение.
  ronnie
 • Та компактните размери обясняват защо и батериите на се много големи, само остава съпроса, дали ще са достаъчи и ще докарат живота на предлишното поколение.
  board
 • [Quote]И на мен не ми трябва Note 7, [/Quote] И на мен не ми трябваше. Имах си note 5, със същия софтуер и характеристики. Нямаше какво да се купи. Но ако се захласна по снимки ще намеря начин да си закупя професионален фотоапарат с обективи. Вече са достъпни. [Quote]Кажи поне от Apple посъветваха ли се с теб за цените на следващия iPhone или пак решиха да се придъжат към курса на лева към паунда? [/Quote] Забрави да пишеш за селото ми. Нищо, през другия профил :D
  LegolasElf
 • И аз какво да направя, щом на теб Не ти трябват? И на мен не ми трябва Note 7, ама това значи ли, че си прост като галош? Освен това, предложих два варианта. Абе какво да говоря, като знам, че така и така винаги ще имаш каква глупост да изтърсиш. Кажи поне от Apple посъветваха ли се с теб за цените на следващия iPhone или пак решиха да се придъжат към курса на лева към паунда? :D
  muamamu1
 • [Quote]Всъщност мисля, че след време ще видим вътрено сменящи се обективи. Т.е. представи си как на камерата отзад на S7 се поставят един 4,5mm, един 8mm и един 12mm обектив, които спокойно се местят и са монтирани на някаква шина, която да се движи свободно от единия на другия. Така получаваш 27, 48 и 72mm еквивалентни обективи без да е нужно да се слагат 2, 3, 5 или 1000 сензора. Или просто да ги направят сменяеми. Тогава ще е идеално.[/Quote] Голяма глупост. Печелиш 1-ва награда. На кой са му нужни твоите обективи? Ще ставаш професионалист с телефон ли? Как ли пък няма да мъкна още боклуци с телефона.
  LegolasElf
 • Ще се използва, като всяко нещо към ,което хората се адаптират рано или късно... Няма никакъв проблем в това отношение. Историята на мобилните технологии го доказва, а и хората, които работят във водещите производители са наясно с тенденциите... Избор на размери,RAM,камери и темподобни ... Ами има голямо разнообразие и при другите марки и всеки може да си избира. За мен е ясно, че Самсунг ми предлага устройство, което отговаря на моите критерии и очаквания, а какво мислят филанкишията и Киро кофражиста изобщо не ме интересува. Всеки индивидуално ТРЯБВА да се ориентира от ,какво има нужда, а не за щяло и нещяло да си лансира фантасмагориите и теориите на всеуслушание. [B]Тези , които правят телефоните мисля, че разбират повече от всички нас, какво е възможно и как да се направи... [/B]
  nikolaiii
 • Не е важното как ще се хваща, а как ще използва. Да излезе, да дойде по магазините и ще си говорим.
  muamamu1
 • Та да се върнем на темата, размерите на S8 много ме кефят. Въпреки че дисплея е 0,7 инача по-голям от S7, телефона е по-тесен и ще се хваща лесно с една ръка. (yes)
  board
 • Сензорът.
  muamamu1
 • Ако ги направят сменяеми обективите и ти си купуваш да кажем флагманите най-вече заради камерата, какво ще те накара да си купиш най-новия флагман догодина, или по-следвашата? Това за което говориш е възможно и сега, но никой няма да иска да си свие печалбите, че да разработят нещо подобно. То модулен телефон с възможност за смяна на всеки един компонент, с възможност за дългосрочен ъпгрейд и сега могат да направят, но тогава ще забравят за свръхпечалбите.
  Ванката
 • Всъщност мисля, че след време ще видим вътрено сменящи се обективи. Т.е. представи си как на камерата отзад на S7 се поставят един 4,5mm, един 8mm и един 12mm обектив, които спокойно се местят и са монтирани на някаква шина, която да се движи свободно от единия на другия. Така получаваш 27, 48 и 72mm еквивалентни обективи без да е нужно да се слагат 2, 3, 5 или 1000 сензора. Или просто да ги направят сменяеми. Тогава ще е идеално.
  muamamu1
 • Следващото поколение телефони може да е с 3 камери, една нормална, една със зум х2 и една зум х5. По-следващото поколение с 4 камери :)
  board
 • По принцип е най-добре да покрият един широк стандарт от 15 до 75mm zoom, но и на стандартния 27-82,5mm не виждам какъв му е проблемът.
  muamamu1
 • И на мен ми станаха странни тези 4GB рам, но не смятам, че това ще голям проблем на телефона. То се получава малко, абе не знам защо ми трябват 6GB, ама ги искам защото са повече от 4GB. По принцип е възможно е да пуснат и вариант с 6GB, да видим. Иначе C9 Pro е с DDR3 памет, така че S8 дори и да е с по-малко памет, поне ще е по-бърза, което е по-добрия вариант. [Quote]Затова ми допада имплементацията на LG и Apple[/Quote] За мен идеята със зумването на Eпъл е най-добра.
  board
 • [Quote]Конкуренцията е слаба, може за това да са занижили спецификациите.[/Quote] Има нещо вярно. Все пак трябва да следваш собствената си линия.
  LegolasElf
 • Ахахахахахаха, разбираш ги нещата. Продължавай да пишеш!:D
  muamamu1
 • Да бе, излизат с 4 рам .Ти постоянно си внушаваш че големите брандове знаят кво правят/ " всъщност те наистина мноооого добре знаят гадовете" / и се успокояваш с това че и другите флагмани излизали с 4 рам. .Като съм писал че тия 4 рам са фундаментален проблем за S8 значи е така . Правят се на луди .Правят C9 Pro с тоя смешен процесор от среден клас с 6 рам , а флагмана с най мощния процесор за 2017 само с 4 . Ако го бяха направили с 6 рам можеше купувайки го да си спокоен че ще работи по същия начин както когато си го купил и след 1, 2 , 3 и повече години защото е скъп апарат и не е логично да го сменяш след година да речем. Аз съм бесен тая година на Самсунг защото ни правят на маймуни . Няма да се учудя дори да се изкажат че в C9 Pro за сложили 6 рам защото не са имали в наличност други , а и че мислят за потребителите да не би с 6 рам да ни го оскъпят още /някаква си там РАМ / , та с 4 рам " да ни е по евтино" . А и ако за Китай ще е с 6 рам това си е чиста дискриминация , или някакъв вид злоба и завист на дребнопишковците към останалия свят.
  gergoff
 • Не знам, разнообразие, избор и т.н.? Възможността да имаш двамонтирани обектива на едно устройство определено е от помощ, когато отидеш на ново място и искаш да снимаш много неща. Освен това, това е последната стъпка срещу сапунерките, които ти предлагат оптично приближение. Затова ми допада имплементацията на LG и Apple, но не намирам особен смисъл в изпълнението на Huawei.
  muamamu1
 • Конкуренцията е слаба, може за това да са занижили спецификациите. Виж, че всичко ново излиза с 4GB RAM. Но може да има някаква основателна причина за това. Не виждам някой от новите телефони с 2 камери да бие най-добрите миналогодишни с една, така че какъв е смисъла.
  board