Масовото производство на iPhone 12 ще започне в средата на месеца

Според източници на Nikkei Asian Review Аpple ще стартира масовото производство на iPhone 12 в средата на този месец, което ще е с около месец по-късно спрямо друга година. В началото производството ще бъде ограничено, но към края на месеца и началото на октомври би трябвало да стане масово. Изданието посочва, че макар да става дума за забавяне спрямо първоначалните планове на компанията, този график е значително подобрение спрямо ситуацията преди няколко месеца.

И все пак според Nikkei заради загубеното време Apple няма да успее да изпълни целите си за тази година. Според източници на изданието компанията е поръчала компоненти за 80 милиона 5G смартфона, но до края на годината могат да бъдат произведени не повече от 73-74 милиона броя, а останалите ще останат за 2021.

В същото време Apple ще засили значително поръчките за новите модели iPad, за да покрие високото търсене заради дистанционните работа и обучение. Според Nikkei производството ще започне с най-евтиния модел с 6.1" OLED дисплей и двойна камера. Това устройство ще има около 40% дял от всички поръчки на Apple. Най-скъп ще бъде моделът с 6.7" OLED дисплей и с тройна камера.

Nikkei посочва, че до края на годината Apple е поръчала 27 милиона от новите таблети iPad, което е колкото всичките й таблети, произведени през втората половина на миналата година. Компанията готви и новия аксесоар AirTag, който ще служи за проследяване на различни устройства чрез технологията UWB. Изданието уточнява още, че засега Apple не планира догодина да пусне наследник на iPhone SE.

Източник: Nikkei Asian Review