Майкъл Фоли поема бизнеса на Telenor в Бангладеш

Майкъл Фоли поема бизнеса на Telenor в Бангладеш

След по-малко от година като изпълнителен директор на българското подразделение на Telenor Майкъл Фоли ще напусне поста си, за да се отправи към Бангладеш. Там от 26 май той ще поеме управлението на Grameenphone, който също е част от норвежката група и на практика е най-големият мобилен оператор в страната по отношение на приходи, покритие и потребителска база с 59 милиона мобилни връзки в края на първото тримесечие.

Telenor вече е стартирала процес за привличане на нов изпълнителен директор за българската компания, а междувременно от 20 май постът ще се заема временно от търговския директор Саша Филипович. Майкъл Фоли, който има над 30 години опит в продажбите, маркетинга и управлението в различни сектори, застана начело на българското подразделение на Telenor на 1 август миналата година, а преди това управляваше бизнеса на норвежците в Пакистан. Припомняме, че в периода 2004-2005 г. Фоли пак беше в България като изпълнителен директор на “МобилТел”.

Източник: Telenor

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Тоя пич от Багладеш ще дойде в България. Ще ги разместят и ще се оправи всичко. На тези хора е отредено да работят за големи заплати. Защо им е външен способен човек? А и явно там абонатите са им в повече и мрежата им се претоварва, за това този човек отива дам да се справи с положението като редуцира клиентите, че иначе ще трябват нови инвестиции в мрежа.
    velnsl
  • Доколкото знам, положението в Бангладеш не е било суперско - били са с временен директор от година плюс малко скандалчета за детски труд и корупция, та се е наложило там да са доста спешни. Ама знам ли какво е...
    samoznai
  • смяна на началника след по-малко от година от европейска компания и без ясен наследник. прилича на пожарна работа. положението е май WTF?!
    kapron
  • Аз точно, защото нямат никакъв обхват по-селата мисля да се махам от тях+ още една странична причина. За един ден ми падна батерията от 100% на 13% понеже постоянно търси сигнал, намира но се губи много бързо. А дори и на 2G ти изписва само спешни номера.
    behroozwolf
  • И аз това си помислих. В последната година може и някак да са изстискали малко повечко печалбичка, но ще е за сметка на следващия меринджей - после ще е по - малка.
    t_btt
  • Само искам да отправя към редактора на статията - че първо, не е коректно да се посочва "Източник - Теленор", при положение, че има вметнати неща за "МобилТел". Видя ми се адски странно и непрофесионално оператор да е споменал конкурент в официално съобщение и не съм сгрешил - и дума за М-тел няма. И освен това е крайно непрофесионално да прочетеш "МобилТел" в специализиран сайт, след като никой никога и никъде не е изписвал по подобен начин марката. Или е "Мобилтел", или "М-Тел", иначе по тази логика трябва да е ТелеНор, GrameenPhone и т.н. (blush)
    labaling
  • чакай малко, хвалиш ги, разлюбваш ги, уточни се малко, ок? Нима си обиколил всички селА в България и знаеш къде, кое как е? Имаш достъп до вътрешна информация за натоварването на мрежата? По последни публични данни, едва половината от трафика минава през 4Г. Имаш средно 25-45 мбита през 4Г, което е оредостатъчно за всичко, а на половин България ползва такава скорост през кабел. Какво имаш предвид под ъпгрейд на backhaul? Няма предвид, че не си прав, а че говориш малко наизуст и на едро, обобщаващо, което е винаги погрешно, за каквото и да става дума. Аз лично нямам никакъв проблем с тяхната мрежа нито в София, нито в другите места, които посещавам, най-вече в Южна България. Стига ми за работа идеално, а аз качвам доста обемни неща през ден-два. Цялата магистрала Тракия е покрита с 4г и от личен опит мога да ти кажа, че благодарение на това, детето ми си прекарва чудесно пътуванията до Бургас с ЮТюб. Кажи ми какво повече да искам от тях?
    samoznai
  • А ти какво очакваш да направи парашутист който е наясно, че е назначен за кратко тук? И това е нормално за него- обикаля операторите като курва на повикване, в случая където го пратят... Да не мислиш че са му позволили да прави кой знае какво, да развива мрежи и да гради стратегии за 7-10 години напред? Имаше дупка, човека я запълни, взе си бонуса и толкова. Сега има дупка в Бангладеш и там ще запушва пробойните- вероятно през 2020г. ще е в друга държава, все някой трябва да върши мръсната работа...
    ........
  • Състоянието на мрежата е зле. 3G-то е нестабилно (особено по селата), 4G LTE мрежата им страда от претоварване, така че трябва доста здраво да upgrade-ват backhaul инфраструктурата. Също така местата, където нямат никакво покритие, ще трябва да бъдат покрити с поне 3G (мога да кажа едно село, където освен не хващам добре HSPA+, не хващам добре и EDGE). Друго - мениджмънта им е боклук. Трябва да направят адекватни планове на адекватни цени. Тогава ще станат нещо.
    Dubspace
  • България... Бангладеш... от една дълбока дупка, та в друга. Явно много "ценен" меринджей.
    caesar13bg
  • За офертите не знам, но за мрежата грешиш. 10% покритие на 4Г отгоре, не е малко.
    samoznai
  • Защото под негово управление не правиха нищо. Нито с офертите, нито с разширяване на мрежата.
    Dubspace
  • Защо??:D
    apolon25