Чипсетът MediaTek i700 ускорява работата с AR и изкуствен интелект

Чипсетът MediaTek i700 ускорява работата с AR и изкуствен интелект

MediaTek представи нов чипсет, който е предназначен за IoT устройства и ускоряване на задачи с изкуствен интелект (AI). MediaTek i700 е наследник на i500 и предлага висока производителност, като може да се използва при умни дисплеи, камери за видео наблюдение и др. Сред параметрите на новия чипсет е двуядрен NPU блок, който ще ускори с до пет пъти засичанеto на лица спрямо i500. Новото предложение поддържа най-популярните системи за дълбоко обучение и Android Neural Networks API.

MediaTek i700 може да бъде използван и в устройства с Android, като разполага с осемядрен процесор, който се състои от две ядра Cortex-A75 с тактова честота до 2.2GHz и шест ядра Cortex-A55 с честота 2.0GHz. Наличният графичен ускорител е IMG PowerVR GM 9446 с честота 970MHz. Чипсетът поддържа до 8GB LPDDR4x RAM, Wi-Fi 5 (2x2 802.11ac), Bluetooth 5.0 и Cat. 12 LTE.

Решението може да работи с една 32-мегапикселова камера или двойна с до 24MP+16MP сензори. Благодарение на вградения енджин за отчитане на дълбочината, при комбиниране на две камери е възможно извършването на точни изчисления в реално време за фокусиране върху хора и обекти, измерване на разстояния или създаване на карти на околността. Обработката на изображения се извършва от троен ISP чип, който може да работи с 14-битови RAW и 10-битови YUV кадри.

Според MediaTek новият чипсет може да бъде използван за управление на достъпа до умни сгради, лицево разпознаване за потвърждение на плащания, устройства за фитнес и забавление, както и автономни автомобили с ограничено приложение. Първите продукти с MediaTek i700 ще се появят през 2020.

Източник: MediaTek

Оферти на деня