Базовият вариант на Galaxy Note10 може да струва 999 евро

Вече имаме ясна представа как ще изглеждат новите Samsung Galaxy Note10 и Note10+, а освен това научихме и част от параметрите им. Сега информация на WinFuture, цитираща източници от германските търговски вериги, хвърля малко светлина и върху цените на устройствата. Според изданието базовият модел на Galaxy Note10 с 256GB памет за файлове ще струва 999 евро в Западна Европа. Разбира се, официалната цена ще стане ясна чак по време на представянето на устройствата на 7 август.

За сравнение на същата цена компанията предлагаше Galaxy S10+ със 128GB вградена памет. Възможно е корейците да предложат вариант на Galaxy Note10 също със 128GB памет в някои региони. Освен това от информацията на изданието научаваме още, че базовата памет на Galaxy Note10+ ще е 256GB при цена от 1149 евро, с опции за 512GB и 1TB. По-високите цени за този модел ще се оправдаят от наличието на по-голям дисплей, по-способна камера и батерия с по-висок капацитет.

Източник: WinFuture

 • 53% обезценка? Искаш да кажеш, че в момента струва около 915 лв. на база 1950 лв. при пускането му на пазара ли? Ако го има на такава цена, кажи къде да си взема и аз :D Дори втора употреба е не по-малко от 1200 лв. S10+ нови и запечатани към А1 и Теленор вървят в диапазона 1200-1400 лева от олх. В онлайн магазините вървят по около 1500+ лева.
  Ванката
 • 53% обезценка? Искаш да кажеш, че в момента струва около 915 лв. на база 1950 лв. при пускането му на пазара ли? Ако го има на такава цена, кажи къде да си взема и аз :D Дори втора употреба е не по-малко от 1200 лв.
  iWolff
 • Проблема е последващата обезценка , и 2000 евро да е след няма и година е 400 евро.Пресен пример е S10+ до момента към 53% обезценка.
  STE1
 • Цените се образуват не на база разходи + фиксиран марж, а след проучване колко най-много биха дали потребителите за такива "екстри".. То е ясно, че с тези цени не целят потребители от източна европа и африка, а по-платежоспособните - САЩ, Корея, Япония и западна Европа.. Просто Note винаги е била по-скъпа серия.. Помните ли цените на Note8? Като излезе мисля че беше първият телефон с цена над психологическата граница от 1000 долара.. Сега гледам точно негово ревю в един сайт - ‘Infinitely’ expensive at launch
  mishobehar
 • И тези полудяха. Разделиха модела на варианти, неадекватни цени. Всичко лошо от Епъл се разпространява като епидемия.
  Май този note ще го пропусна.
  Има някаква измама в това ценообразуване на смартфоните. Еди колко си за части, софтуер, логистика.
  А на следващата година телефона 40% по-евтин.
  Как става това като разходите са същите?
  Legolaself01