MediaTek ще се фокусира върху чипсетите за смартфони от среден клас

MediaTek ще се фокусира върху чипсетите за смартфони от среден клас

MediaTek обяви подробности за приходите си за месец август и от информацията става ясно, че за периода те са достигнали 22,5 милиарда тайвански долара (748,8 милиона долара). Това е ръст от 18,6% на месечна база, но на годишна база представлява спад с около 13%. Според пазарни анализатори компанията е на път да оправдае очакванията за третото тримесечие и приходите да са в диапазон 59,2 - 63,9 милиарда тайвански долара (1,97 – 2,13 милиарда долара), което би означавало ръст от 2-10% на база второто тримесечие.

Изпълнителният директор на MediaTek Рик Цай заяви по време на последната среща с инвеститори, че серията чипсети Helio P за среден клас устройства е сред основните приоритети на компанията. Цай очаква MediaTek да възвърне част от пазарния си дял през последното тримесечие и да постигне по-добро развитие през 2018. В края на миналия месец MediaTek представи двата си най-нови чипсета Helio P23 и P30, които са базирани на 16nm процес и са предназначени към средния сегмент смартфони.

През следващата година компанията ще пусне още два чипсета в серията Helio P, а те вече ще са произведени по 12nm процес. Освен това през втората половина на 2018 се очаква и появата на първите продукти, произведени по 7nm процес, добавя Цай. MediaTek ще се фокусира и върху SoC продукти за сегментите IoT и автомобилна електроника. Тази част от бизнеса на компанията вече ѝ носи приходи в размер на 25-30% от общите.

Източник: DigiTimes