Ентусиаст добави жак за слушалки към iPhone 7 след 17 седмици работа

Колко време отнема добавянето на напълно функционален жак за слушалки към iPhone 7? Много, ако се вярва на създателя на проекта Strange Parts Скоти Алън, който публикува видео, документиращо всички перипетии около начинанието. Оказва се, че проектът е отнел 17 седмици и му е струвал хиляди долари за покупката на различни компоненти, множество бройки iPhone, дисплеи и адаптери от Lightning към 3,5 мм жак. Междувременно на Алън се наложило да купи допълнително оборудване, да проектира печатни платки и да намери компания, която да произведе множество варианти на въпросните платки.

В крайна сметка след много неуспешни опити сръчният експериментатор е готов да се откаже от проекта, но не го прави и успява да го доведе до успешен финал. Завършеното решение работи чрез интегриране в телефона на адаптер Lightning към 3,5 мм жак, но заради естеството на модификацията в един момент може да работи само Lightning портът или жакът за слушалки, така че не можете едновременно да зареждате телефона и да слушате музика. Всички инструкции са тук. Преди няколко месеца Скоти Алън успя да сглоби iPhone 6s чрез закупени от пазарите в Шънджън части.

Източник: Strange Parts

 • Е както ше пишат Епълфеновете "щом от Епъл не са го сложили значи можем и без него / или не е необходимо". Излишен труд на вятъра. Все едно да измисли нов цвят. 17 седмици усилия, за нещо което се продава в останалите устройства на 3-4 пъти по-ниска цена + допълнително екстри.
  velnsl
 • Celitel - Негативен коментар на нещо много позитивно... Заниманието изобщо не е безмислено и е полезно по много начини. Браво за начинанието!
  discoverymen199
 • [Quote]А безжично зреждане и бг меню ще може ли да добави ?!?[/Quote] Когато излезна безжичното зареждане, един пич в Тубата, показа как за 5 долара може да направи безжично зареждане, на който и да е телефон. Като цяло, няма невъзможни неща (yes)
  LеgolasElf
 • Можеш да използваш слушалки с блутуут. Разбира се това е временно - докато зареждаш:)
  ecstasy80
 • С над 2 милиона гледания само на това видео отдавна си е избил парите, че и е спечелил отгоре. ;)
  foxfury
 • Къртовски труд ! За да пуснеш топла вода в кухнята ! :D
  kan4oto72
 • То едно отосновните принципни предимства на жака е, че може едновременно и да зареждаш...като в този случай не е възможно, заниманието става съвсем безсмислено.
  celitel