MeeGo изпреварва Android 2.2 и iOS4 в тестовете на JavaScript

MeeGo изпреварва Android 2.2 и iOS4 в тестовете на JavaScript
Наскоро ви показахме резултатите от тестовете на JavaScript производителност, които са провели от Ars Technica мeжду Android 2.2 и iOS4, и в тях новата платформа на Google определено имаше предимство. Какво става обаче, когато се намеси и MeeGo? Отговора ни дават от сайта Carrypad, които са успели да получат един от телефоните на Aava Mobile с новите мобилни процесори Moorestown на Intel. Устройството е завършило теста Sunpsider с Firefox Mobile за 4,2 секунди, докато Android 2.2 се е справил за 5,8 секунди, а iOS 4 - 10,9 секунди. Разбира се, телефонът на Aava използва процесор с тактова честота 1,5GHz, но все пак резултатите са впечатляващи и според Carrypad се доближават до постигнатите с нетбук.

http://carrypad.com/2010/07/08/meego-demolishes-android-2-2-in-javascript-test/

 • Az ne kazwam iZtini. Az samo lAja. :D
  keyone
 • [Quote] Е, как, те вече го обявиха- айОС отива в АДА. Точно там и е мястото, нали? Нищо иновативно, работи ужасно, липсва и всичко, под формата на Флаш, а да не говорим колко малко приложения има за нея. [/Quote] :D:D:D:D:D:D:D:D Винаги съм се радвал на тънкото ти чувство за хумор! ;)
  jorjino
 • Е, как, те вече го обявиха- айОС отива в АДА. Точно там и е мястото, нали? Нищо иновативно, работи ужасно, липсва и всичко, под формата на Флаш, а да не говорим колко малко приложения има за нея.
  keyone
 • Предполагам, че JavaScript производителността е основният криетрий, по който хората по света си избират смартфон. (whistle)
  deezel
 • leyone, разбира се,че за теб това не е доказателство- за теб само информация, дошла от устата на Стиви е неоспоримо доказателство. ;) Радвай си се на новия флаш и гледай как скоро АйОС ще бъде забравена. :)
  jorjino
 • Така е, ама тези сравнения може да са абсолютна истина, само дето това, което виждам аз, не е никакво доказателство.
  keyone
 • Хахаха... нали? Не знам кое играе роля,но знам само едно,че света не започва и не свършва с Андроид и iOS4!!! Затова MeeGo ще бъде не по-малко добър/бърз ОС от тях.
  Boixos Nois
 • Абсолютно, тук хардуера играе роля, сега очакваме заглавие - Симбиян-10 смазва Андроид, iОС4 и MeeGo и е 8 пъти по бърз, ама с двуядрен на 3 GHz :D
  SX®1000
 • Представям си утре гръмват поредните заглавия: "Windows Mobile 5 натръшка Фройо, иОС4 и МииГо и опраска теста за 2,5 секунди"... Така. Сега сериозно. Ако сравняваме ОС, нека смятаме и хардуера. По най-проста сметка според мен по-добре все пак се е справил зеления робот: 1 / (1.5 * 4.2 ) = 0.1587 1 / (1.0 * 5.8 ) = 0.1724 (производителност хардуер * производителност ОС = бързина = 1/време)
  РПГ - Sage
 • Firefox 3.6.6: [B]1[/B] секунда (Total: 1040.0ms), IE8: 5 секунди.
  centur
 • Съгласен! А и като се има предвид, че и Андроид 2.2 и Меего са още в тестови версии - наистина бъдещето ще е интересно и бързо! (beer)
  jorjino