Messenger Rooms предлага безплатни видео разговори за до 50 души

В условията на пандемията от новия коронавирус много хора преминаха към разнообразни форми на онлайн комуникация, а редица компании подобряват решенията си в тази насока. Наскоро Facebook обяви, че ще представи нова функционалност в Messenger - Messenger Rooms, която предлага безплатни групови видео разговори за до 50 души и без ограничение в продължителността.

Сега от компанията стартират новата си функционалност, която скоро би трябвало да е достъпна за всички потребители. За да създадете собствена „стая“, трябва да разполагате с най-новите версии на Facebook и Messenger за iOS, Andorid, Windows или MacOS. Освен през приложението Messenger, потребителите в Северна Америка ще могат да създадат стая и директно през Facebook.

Messenger Rooms има система за домакин и гости, подобна на Zoom, като ще е възможно в разговорите да бъдат канени и потребители без акаунт във Facebook. Ще е възможно да избирате кой може да вижда и да се присъединява към стаята, както и да премахвате потребители и дори да заключвате стаята. Връзки към стаите ще могат да бъдат споделяни в потока с новини на Facebook, групи и събития.

Източник: Facebook