Microsoft добавя редица новости в Teams

Microsoft добавя редица новости в Teams

Microsoft добавя някои новости в платформата Microsoft Teams, с които се опитва да подобри изживяването на потребителите при по-дълги работни сесии онлайн. За целта се прилагат технологии с изкуствен интелект.

Едно от нововъведенията е Together Mode, при което се използва технология за сегментиране, с която участниците се поставят на общ заден фон. По този начин хората могат да се фокусират по-добре и да виждат какво правят останалите им съученици например.

Друга новост Dynamic View предоставя на модераторите допълнителен контрол върху това как се визуализира споделеното по време на разговора съдържание. Обновената версия на Teams ще предостави и някои фото и видео филтри, както и реакции чрез емоджита.

Microsoft въвежда и добавка за чат, наречена Reflect, която наред с други възможности ще даде опция на учителите и мениджърите да получават обратна връзка от учениците/служителите си чрез анкетни въпроси.

Междувременно компанията анонсира и специализираните Microsoft Teams дисплеи, които представляват отделни хардуерни устройства, включващи всички основни функционалности на платформата. Дисплеите разполагат с висококачествени микрофон, камера и говорители, с които да се постигне оптимално качество на работа.

Първото такова устройство ще е Lenovo ThinkSmart View, като то ще включва и интегриран виртуалния асистент Cortana. Моделът ще е достъпен по-късно през годината в САЩ, като се планира този тип устройства да се предлагат и извън страната.

Източници: Microsoft (1), (2)