Microsoft: Edge ще е най-добрият браузер за Windows 10

Microsoft: Edge ще е най-добрият браузер за Windows 10

Следващата версия на Edge, която се очаква да е достъпна идната седмица, ще е с най-висока производителност сред браузерите за Windows 10. Или поне така заявиха Microsoft по време на конференцията Build 2021.

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

От компанията отбелязват, че версия 91 съдържа нови функционалности, включително за бърз старт и раздели в режим сън. Ускоряването на стартирането на браузера беше въведено през март и работи чрез набор от основни процеси на Microsoft Edge, които се осъществяват на заден план.

По този начин няма да се използват допълнителни ресурси при стартиране на прозорци. Според компанията тази технология е ускорила стартирането с до 41%. В предстоящата версия Microsoft ще въведе и функцията „спящи раздели“ (sleeping tabs), която при превключване от активния подпрозорец ще деактивира рекламите. Така ще се освобождава памет за други приложения.

Източник: Microsoft

 • Възможността като зумвам страницата текста да не излиза извън екрана, а да се увеличава и пренася по целия кран. Преди всички пуснаха нощен режим. И Brave има, но с Опера съм свикнал повече, предимно заради това с текста. Поради тая причина преди ползвах Делфин браузъра, който имаше много добавки, но го развалиха. Тогава минах на Опера. Мда, без това форматиране един мобилен браузър не е никакъв мобилен браузър :) Иначе нощният режим при много браузъри скрива определени елементи от страниците, а при опера работи както трябва.
  defierofodds
 • Възможността като зумвам страницата текста да не излиза извън екрана, а да се увеличава и пренася по целия кран. Преди всички пуснаха нощен режим. И Brave има, но с Опера съм свикнал повече, предимно заради това с текста. Поради тая причина преди ползвах Делфин браузъра, който имаше много добавки, но го развалиха. Тогава минах на Опера.
  Вито
 • За Андроид браузер номер 1 е Опера! Единственият проблем е, че не се появяват автоматично паролите от lastpass и трябва да влизам допълнително в приложението, за да копирам. Много досадно, при положение че с другите браузъри не е така. Но и аз ползвам предимно Опера. А какви са другите предимства на браузъра за да се примиряваш с това неудобство? Единственият браузър с читав WordWrap, кажи-речи единственият с читав night mode, data saver (Полезно на места със слаб обхват и минимални скорости на интернета). На мен лично и като интерфейс ми е най-удобен.
  defierofodds
 • За Андроид браузер номер 1 е Опера! Единственият проблем е, че не се появяват автоматично паролите от lastpass и трябва да влизам допълнително в приложението, за да копирам. Много досадно, при положение че с другите браузъри не е така. Но и аз ползвам предимно Опера. А какви са другите предимства на браузъра за да се примиряваш с това неудобство?
  radko89
 • За Андроид браузер номер 1 е Опера! Единственият проблем е, че не се появяват автоматично паролите от lastpass и трябва да влизам допълнително в приложението, за да копирам. Много досадно, при положение че с другите браузъри не е така. Но и аз ползвам предимно Опера.
  Вито
 • Добър браузър и Хром .... тц тц тц.
  То всеки има вкус, но толкова много хора с толкова лош вкус си е страшно.
  npet
 • Аз пък ви се чудя какво толкова има да обсъждате днешните браузъри? Почти всичко опира вече до интерфейс и до това кой какво предпочита.
  Spikul
 • Е той и сега си е най-добър за 10-ката, че и за Андроид, дори :) :lol: Така си мислят хора свикнали с него. Има други много по-добри и функционални! Например Вивалди, Опера, та дори и Хром. За Андроид браузер номер 1 е Опера! Абсолютно. След Опера донякъде Самсунг се доближава. А Edge и chrome са като internet explorer на Андроид. :D
  defierofodds
 • Е той и сега си е най-добър за 10-ката, че и за Андроид, дори :) :lol: Така си мислят хора свикнали с него. Има други много по-добри и функционални! Например Вивалди, Опера, та дори и Хром. За Андроид браузер номер 1 е Опера!
  Rumm
 • Е той и сега си е най-добър за 10-ката, че и за Андроид, дори :)
  strikercho