Microsoft има нова уебкамера на достъпна цена

Microsoft има нова уебкамера на достъпна цена

От години Microsoft не беше представяла нови уебкамери, но промените в начина на работа заради пандемията явно са я стимулирали да обърне внимание на този пазарен сегмент. Днес компанията поправи този пропуск като анонсира камерата Modern Webcam.

На препоръчителна цена от 70 долара тя може да мине за достъпно предложение. Камерата ще се продава от юни, а сред нейните характеристики са резолюция до 1080p при 30fps, поддръжка на HDR и зрително поле от 78 градуса.

Устройството включва функции като автоматичен баланс на бялото, автоматична настройка на осветеността и ретуширане на лицето. Добавени са още хардуерен предпазител и LED индикатор, който показва кога камерата работи. Устройството може да се постави лесно върху монитор и лаптоп, а освен това има опция за монтиране на триножник.

Компанията анонсира и нов USB-C говорител, който е проектиран за ползване с Microsoft Teams и дори включва бутон за бързо отваряне на контролен панел за приложението, който включва различни бързи действия.

Устройството Modern USB-C Speaker предлага още два микрофона с технология за потискане на шума, интуитивни бутони за управление, място за съхранение на кабела за лесно пренасяне и калъф за съхранение. Продажбите започват през юни на цена 100 долара.

Източник: Microsoft