Microsoft иска да започне продажбите на Surface Duo по-рано

Microsoft планираше да започне продажбите на смартфона с два екрана Surface Duo около празниците в края на годината, но компанията може да промени намеренията си. Това разкриват източници на Windows Central, които твърдят, че Microsoft се надява да пусне устройството на пазара много по-рано.

Това се дължи на финализирането на софтуера и хардуера, а в момента компанията поставя финалните щрихи на своите модификации на Android 10 и на приложенията, които ще включва устройството. Според WC компанията се надява да завърши работата по софтуера в началото на април.

Нещо повече - ако всичко върви по план доставките на Surface Duo в ограничени количества може да започнат още през лятото. Според сайта първата партида ще е насочена главно към разработчиците и ентусиастите, а старта на продажбите може да бъде обявен през пролетта заедно с Surface Go 2 и Surface Book 3.

Що се отнася до характеристиките Surface Duo ще включва чипсет Snapdragon 855, а базовата версия ще е снабдена с 6GB RAM и 64GB памет за файлове, но ще са налични и варианти с повече. Ползването на миналогодишен чипсет означава, че устройството няма да разполага с 5G възможности и затова компанията ще опита да го пусне в продажба по-рано, за да не се гледа на него като на стар продукт.

Източник: Windows Central

  • Изключително интересно решение
    Kuzmanow
  • Майкрософт да произвеждат хардуер с Андроид - как се променя света.
    npet