Microsoft иска от Samsung по $15 за всеки продаден телефон с Android

Microsoft иска от Samsung по $15 за всеки продаден телефон с Android
Преди време публикувахме анализ на американската компания Citi, че Microsoft може би печели повече пари от лицензионни такси за Android заради нарушените патенти, отколкото от Windows Phone. Тогава Citi прогнозираха, че HTC плащат по 5 долара на Microsoft за всеки продаден телефон с Android. Изглежда, че ако тогава крайните суми са ни изглеждали големи, Samsung ще се окаже истинска златна кокошка за компанията, оглавявана от Стив Балмър. Според информация на Reuters Microsoft иска от Samsung по 15 долара за всеки продаден телефон с Android. От корейската компания пък са предложили сумата да бъде 10 долара за всеки продаден телефон и в допълнение обещават да бъдат по-активни по отношение на Windows Phone 7. Предвид ръста в продажбите, който отбелязват смартфоните на Samsung, сделката може да се окаже доста добра за американците.

http://www.reuters.com/article/2011/07/06/us-samsung-microsoft-idUSTRE7651DB20110706

 • Айде не на нас тия, не сме вчерашни дето се казва. Първо да си оправят единия милон бъгове, пък после да се пънат. То сигурно календара не може да си отвориш от 10-тия опит... PS. @ makeno Много точна втора част на коментарът ти
  A4i
 • Според мен след ъпдейта есента телефоните с уиндоус фоун 7 ще почнат да се продават добре или поне по-добре от сега. Все пак са доста бързи, само айфон им е конкуренция по тази част, но миналото им много им тежи, че който веднъж е имал уиндоус мобиле мнооого трудно би си взел пак нещо на уиндоус :)
  makeno
 • Абе на мен вече ми прави впечатление, че Samsung забавя премиерата на някой от смартфоните си за САЩ. Дано ние европейците намажем нещо от цялата тази работа. При нас M$ трябва да съди директно Google, а не фирмичките отдолу, така че спорещите страни ще са с еднаква тежест, а тези смехотворни патенти от края на 90-те години ще са с голям шанс за анулиране. Още повече, че Android има множество съвсем нови функции, които пък са копирани в WP7, а ако за една иконка и някакви картинки в браузъра M$ взима $15 на смартфон, то за патентите на Google ще трябва да се бръкне поне $1500 на телефон.
  A4i
 • Както Apple :)
  sartana
 • Като не можеш по друг начин да се бориш с конкуренцията почваш да съдиш всичко живо, че уж преписало от теб.
  Nistel
 • 60 милиона * $15 = 90 милона за M$ и то за дизайн на една единствена иконка в браузъра, правен 1999г. и някакви рамки на картинките, пак там. Това е да си патентен трол! И аз искам така.
  A4i
 • мобилният отдел на Samsung се справя впечатляващо, като в периода април-юни са били продадени 19.2 милиона смартфона. Това е около 4 пъти повече, сравнено с второто тримесечие на миналата година. Ако тази тенденция се запази, то корейците ще успеят да изпълнят безпроблемно прогнозата си за продажба на над 60 милиона умни телефона тази година.
  Beчния
 • Кво се кефиш, SGS2 току що стана с $15 по-скъп. Ще падне до 800лв, но с месец закъснение. така че с толкова ти се увеличава чакането...
  A4i
 • [Quote]Microsoft напоследък наистина знаят как се правят пари и като не могат да печелят от собствените си телефони го правят от другите[/Quote] (yes)
  Beчния
 • Му-ха-ха ... Патентният Трол M$. (no)(no)(no)(no)(no)
  A4i
 • Майкрософт винаги са знаели как се правят телефони, това, че в момента следвеащта им платформа прохожда не значи, че не знаят как се правят, просто печелят някой и друг долар докато им набъбне маркета до 100 хилки приложенията.... Ако си обърнал внимание всички разработчици от Айфоне се преансочиха към Андройд, сега от там приложенията набъбват и в Винмаркета,!
  InLine