Microsoft очаква двойно увеличение на устройствата с Windows Mobile

Microsoft очаква двойно увеличение на устройствата с Windows Mobile
В Microsoft очакват продажбите за 2006 г. на преносими устройства, работещи с Windows Mobile 5.0, да скочат със 100% в сравнение с продажбите през 2005 г. През 2005 г. от преносимите устройства, използващи операционната система на Microsoft, са били доставени 6 милиона броя, като от компанията се надяват да удвоят потребителите й и през следващата година. Windows Mobile обаче ще трябва да се състезава с останалите операционни системи за преносими устройства, от които най-голям пазарен дял (приблизително около 50%) заема Symbian. На пазара за смартфони освен това са и Research In Motion с Blackberry, който пък е водещото в света преносимо устройство за мобилна електронна поща. Потребителите на Blackberry са около 6 милиона и от RIM съобщават, че също се надяват да увеличат тази цифра двойно до края на 2006 г.

 • абсолютно си прав. нямам никакво намерение да си слагам бозата уиндовс на телефона!!! да ми забива, да го лазят всякакви вируси и да висне когато си поиска. нямам никкво намерение да позволя на лайната от МС да си пробутват МС-то и на телефона ми! Още повече ако стане по-разпространен, моментално ше му турят примерно 100$ лиценз и пак ще се почне едно кракване.... или пък плащане на лиценза при купуване на телефона, или пък постоянно ъпдейтване на операционната система по 3 пъти на ден от уиндовс ъпдейт... не, мерси... имам си лаптоп с МС и мисля да НЯМАМ телефон със същата боза...
  KOBRETI
 • Значи играх си и с Q-то, и с Е-серията, и с HTC Excalibur и смея да заявя, че Q като устройство (не само клавиатурката, ами изцяло) не е особенно впечатляващо. От изброените 3 апарата го поставям като далечен трети. Просто и като функционалност и изпълнение не е особенно добро, пък и имам познати, които работят в Verizon Wireless и имат доста оплаквания. Абе пак ви казвам, не разчитайте на Моторола да вдигне продажбите на Windows Mobile.
  orfo26
 • Все още не съм разцъквал Q и нямам лични впечатления...но може да се окаже, че не е много ергономична клавиатурата...да...
  Спомениии
 • Q май се оказва не особено успешен... особено с тази клавиатура http://www.e-series.org/archives/7
  chilko
 • именно по таблицата като гледам даже Symbian има увеличение спрямо WM
  apolon25
 • Надявам се, че и ти си прочел статията обстойно, защото втората таблица има много повече общо с нашия спор, отколкото първата. А именно там се показва скок в продажбите на Windows Mobile от няма и 5%, сравнено със скока на продажбите на Symbian от около 15%. И въпреки всичко тази таблица не доказва спада в продажбите на смартфони в глобален мащаб, а само що се отнася до EMEA пазара, все пак тук не се включват Източна Азия, двете Америки и Австралия.
  orfo26
 • леле satman кефиш ме направо разби конкурента с тази статия:)
  apolon25
 • Засега и симбиан расте и WM расте в абсолютна бройка. а това за HTC e 100% истина. Проблема ви обаче е че сравнявате мобилни телефони срещу една ОС която се предлага не само за мобилни телефони. ония говеда от майкрософт си предлагат системата и в покет пц-та - въпреки че тяхния дял спрямо пц-та с вграден GSM модул пада те също качват продажбите на WM.
  iavorski
 • За екстрите -N95 ще бъде най-мощния телефон като средство за връзка,не говоря за камерата. Ами HTC при тази скромна бройка могат скоро да отчетат и 1000% ръст. Засега SYMBIAN расте,WM пада.
  buttman
 • 1. Какъв процент се нуждаят от тези екстри - ами все по голям / ти всъщност вече признаваш че WM има едно много важно предимство - екстрите / 2. Симбиан не е по лесен за работа - тъчскрийн има само Р серията на СЕ и нокия 7710 а по лесно нещо за работа от тъча засега няма. Дали някой от спорещите изобщо прочете тази новина: http://www.mobile-review.com/news.php?language=ru#news11139 Съгласно нея ръста на продажбите на телефони на HTC за една година е скочил не със 100% както предполага майкрософт а с 279% - тоест НТС са изпълнили плана почти тройно. Никъде не се говори че WM ще изпревари Симбиан като брой телефони а се говори за ръст от 100 процента!
  iavorski
 • Не съм коментирал Samsung.Вярно е,че WM устройствата имат голям набор функции,но тази ОС изисква големи хардуерни ресурси,пък и на какъв процент потребители са нужни всички тия екстри.Symbian е по-лесен за работа и е по-подходящ за развлечения,това май е решаващо за масовия клиент.
  buttman
 • Един въпрос откога Самсунг предпочита Симбиан?!!! Посочи ми пример моля. :)))))) Устроиствата със WM са много по функционални отколкото тези със симбиан, е все пак всяка система си има предимствата и недостатаците но не е мястото в тази тема да ги обсъждаме....Доколкото знам Самсунг предпочита Уиндоус.....
  ageorgiev
 • Засега е налице обратната тенденция. http://www.mobile-review.com/news.php?language=ru#news11139
  buttman
 • Абе, нали това ви разправям и на двамата. Аз самия също имах MPX 200 и бях много доволен, ама тая серия вече е спряна от производство. MPX 220 също. А и нали не очаквате откровенно на телефони с ОС от 2003 и 2004 година да вдигат продажбите на Windows през 2006. Това, че не са направени от Моторола говори, че в реалност самите модели, които Моторола са произвели с тази ОС са доста по-малко и съответно не може да се разчита на тях като лидер в производствот на смартфони. Виж HTC вече е нещо съвсем различно. А защо казвам, че "Q" трябвада излезе в GSM вариант? Aми сравнете броя на потребители на CDMA и броя на потребители на GSM. Колко смартфона от всяка система се продават по света? Всеки, който иска големи продажби, ТРЯБВА да продава на GSM пазара. Щеше ли Моторола да продаде толкова много RAZR, ако ги бяха пуснали на CDMA първо? Едва ли. Kакво става със всички тези телефони в Япония и Южна Корея? Май не стават хитове на пазара. Сега за удвояването на продажбите кво може да кажем? Ми ще има увеличение, дали ще е двойно обаче се съмнявам - може и да е. Все пак продажбите на смартфони просто нарастват по целия свят и ако от Microsoft не успеят да си вдигнат продажбите, то това хич няма да е добре за тях.
  orfo26
 • Мда,Ятек са много добра фирма,но нещо почнаха да се ебават с апарати,чийто суми са височки,а процесорите...ми 200мхц:).Вярно,че уж били двуядрени,но 200 са си 200мгц и в чуждите форуми ги пооплюват.Най-вече заради бавната работа и забиванията.Но иначе Новите апарати който идат са доста добри Ятек-П3600.А се чува,че ще бъдат и с новата Уиндоус мобиле операционна система Виста.
  artman
 • Определено казано и в Европа започнахме да се запознаваме с WM. А относно твърдението че Samsung са с симбиан - просто е смешно - те имат в пъти повече модели с wm отколкото с симбиан. Само за справка - първия телефон с вграден твърд диск беше на самсунг и беше с WM. и обясни ми как Нокия и СЕ да не предпочетат симбиан при условие че са собственици на този ОС? Не се ли замисляш че единствените фирми които инвестират сериозно в симбиан са само тези 2 фирми собственици - всички други се ограничават до 3-4 модела. А за WM производителите които имат поне 10 модела са повече. Така че и аз да питам - едно басче за ръста на продажбите на WM телефони след една година? Ето ти данните за собственост които могат да ти обяснят доста неща: Shareholders: Ericsson (15.6%), Nokia (47.9%), Panasonic (10.5%), Samsung (4.5%), Siemens (8.4%) and Sony Ericsson (13.1%)
  iavorski
 • Разглеждам нещата малко по-общо)) Не съм съгласен с това, че едва ли не излиза ( според теб ), че GSM стандартът е решаващ са продажбите... Нека не забравяме, че MPx200 е първият WM смарт, това, че е ODM ( CMCS )...прави ли го НеMotorola? MPx220 се предлага съвсем официално... MPx200/220 не страдат от слаби продажби и популярност. Иначе, определно, аз също съм малко изненадан от това, вече доста време няма обявени WМ-смартове, освен Q. Linux-насоката ме радва...Ако отворят платформата ( обещаха ), веднага ме печелят))
  Спомениии
 • abe ti kato ne si zapoznat s motorola 6to izob6to se zasramva6 taka??? s wm sa vsi4kkite ot seriata mpx na motorola.... ;)
  Loоper
 • e da prav si 4e go puhat v novite modeli :P abe huu simbiana za sa e po - populqren... 6te vidime kvo 6te stane v byde6te ... taka nikoi nemoje da kaje :P
  Loоper
 • Що? С кво не си съгласен? Да не би Моторола да имат някой модел, с Windows mobile, който да работи в GSM мрежи и да го продават в момента официално. Не ми изтъквай разните видове MPX - излезли и недоизлезли - те първо не бяха модели на Моторола, а само се продаваха под това име, и второ вече са спряни от продажба, нищо че можеш да намериш разни изоставени бройки тук-там. А пък когато (и ако въобще) "Q" излезе в GSM вариант ще можем да си говорим за това как Моторола допринася за продажбите на Windows Mobile.
  orfo26