Microsoft подготвя мобилно завръщане с нов хардуер и софтуер

Microsoft подготвя мобилно завръщане с нов хардуер и софтуер

През последните месеци мобилната стратегия на Microsoft претърпя поражение, но компанията все още не смята да се отказва напълно от пазара на смартфони, който продължава да расте, макар и с много по-малки темпове. Това разкриват два независими източника на сайта Thurott, които твърдят, че Microsoft вече тества нов хардуер, а разработката на софтуер за него върви в отделен клон на Windows Mobile. Според Брад Самс компанията се надява устройството да осигури ново потребителско преживяване, а освен това то ще предложи и различен потребителски интерфейс от този, който вече познаваме. Засега няма повече детайли за естеството на промените, защото разработката все още е в начална фаза и спецификацията се променя.

Не е изключено да видим и нов разрив със съществуващите приложения, които може да се окажат несъвместими с промените в платформата. Самс е дочул и слухове, че приложенията, които използват Silverlight, няма да могат да работят с новата операционна система. Все още няма яснота кога компанията ще е готова да ни представи проекта – активната работа по него вече е започнала и може да мине година или повече, преди да видим първите резултати. Не е изключено разработката да бъде ускорена, ако получи добри вътрешни оценки. Едно е ясно – мобилният пазар е от изключително значение за дългосрочния успех на компанията и тя е готова да инвестира сериозни ресурси, за да пробие въпреки досегашните неуспехи.

Източник: Thurrott

 • $50 долара е за краен клиент, като теб и мен. И то до края на година. За производителя не е тази цената. Въобще не мога да си представя какъв идиот трябва да си, да продаваш нещо за 1000+ и да спестиш 20, като по този начин отблъскваш клиента. Същото е и с гадните клавиатури дето ги слагат на устройства и от 100 и от 2000. Сигурно пестя 0.5$ от това, но само за това няма да си купя лаптоп от 1000+. Още едно време е открито, че умствения потенциал на Земята е постоянен, а населението непрекъснато расте. Как пък някъде не взеха да прочетат някакъв учебник по реклама ...
  StefiMo
 • Е уж можело да се надгради до PRO за 50$ ама излишни пари. Тоя S трябва да е само на бюджетни устройства и най вече телефони и таблети а не пълноценни компютри за по 1К да му сложат тоя ташак то по добре Linux.
  LOVECAT
 • Тея Тъпанари и Некадърници ще фалират поредната фирма....(no)(no)(no)(no)
  mathur
 • Споко, трябва да сте оптимисти. Винаги може да стане по-зле. :D:D:D И М$ са профи в това направление. Мина вече май месец и още няма нищо малоумно още от тях. :D Преди няколко месеца вече се обяви, че устройствата с ARM ще бъдат на същата цена като тези с Intel. Интересно разликата от $200+ (Intel мобилен почва от 200+, ARM е към 40-50) къде отива, но не питам. Вече номера с S версията е ясен, но май него усещате още. Някой да ползва някакво устройство с Windows ( без телефон ) без поне едно кракче за някоя програмка. И сега ще си търсите кракчето в магазина?!?! :D:D:D, защото иначе няма да си го пуснете. Усещате ли го как ви влиза? :D Много ме кефят новите лаптопи, от последните няколко дни /Computex 2017/, на цена от $1500+. Всички са с S версията. Спестили са 30$ от нормалната версия, да се подиграват на потребителите.
  StefiMo
 • Коя? То балъци не останаха! След фиаското с Нокия, никоя компания, дори и най-малката няма да допусне и приказка, камо ли крак на некой идиот от МС да влезе в заводите и... :D
  PoceH_BS
 • Тия имат толкова пари, че ще си купят някоя марка да и сложат новият софт- и хардуер и ще я затрият като Нокия. Интересно коя ли ще е марката. Няма да е Самсунг нито Епъл. Кой ли обаче ще изгори след Нокия?
  velnsl
 • Пуснат е Windows S който най вероятно ще качат на телефон, и има поддръжка на ARM архитектура очаква се Snapdragon 835 или 845 да му пъхнат с 4 до 8 ГБ рам и 128/256ГБ памет за съхранение на данни + поддръжка на UFS карти памет. Разгъващ и ставащ на таблет не с два дисплея отделни последователно свързани а с един цял дисплей. Най вероятно в разгънато състояние ще е средно 11 инча. Останалите характеристики сигурно ще са обичайните в сегашните им телефони. Кофти е че старите win32 няма да могат да се стартират. И предполагаемата цена е 999$.
  LOVECAT
 • Еи, тези са досущ вампири, не умират лесно и непрекъснато се завръщат от мрака за да изпият кръвчицата на поредната жертва.
  A4i
 • Много ти е голямо търпението :D
  cosera
 • Последният ъпдейт на десятката май "изяде" каквото имаше свободно от 8те гиги вградени в 640ХЛ-а, а отделно не е оптимизиран за 1 ГБ рам и затваря когато реши и каквото си реши. Лееко започва да се изчерпва търпението ми към Микрософта...
  mobili
 • Всвички, като започнеш от създателите на приложения, минеш през бизнес потребителите и стигнеш до обикновените хорица отдавна ги разбраха, че са "лъжливото овчарче"... :D Колко пъти си изоставяха мобилнатая ОС и започваха "на чисто", няма вече кой да им се връзва на глупостите. Като няма кой да им пише приложения, няма да имат потребители, като нямат потребители никой няма да иска да пише приложения за поредната мъртва ОС. (whistle)
  PoceH_BS
 • А дано , ама на дали :D :| (no) (yes) :X
  kan4oto72