Microsoft подготвя следващите поколения Surface Go и Surface Book

През пролетта очакваме Microsoft да анонсира нови хардуерни продукти в серията Surface, включително новите поколения на Surface Go и Surface Book 2. Доста вероятно е при тях да няма сериозна визуална промяна, но, разбира се, компонентите ще бъдат актуализирани.

По данни на Petri, които цитират запознати източници, Surface Book 3 ще предложи до 10-о поколение Intel Core процесори в комбинация с видеокарта NVIDIA GTX от серия 16**. Доста вероятно е топ конфигурацията да е достъпна при избор на 15-инчов вариант на устройството, като тук може да е наличен избор и на видеокарта от серия Quadro.

Данните сочат още, че максималното количество системна памет вече ще достига 32GB, а паметта за файлове ще е до 1TB SSD. С промените ще бъде увеличена консумацията на енергия, което може да доведе до нуждата от по-мощно зарядно и по-ефективно охлаждане. Цените на Surface Book 3 може да започват от около 1400 долара за базовия модел с диагонал на екрана от 13.5 инча.

При Surface Go 2, Microsoft най-вероятно отново ще заложи на процесор от нисък клас. И тук едва ли ще видим драстични промени спрямо настоящия модел, като за разлика от серията Book, не се очакват и сериозни подобрения в хардуерните параметри. Цената на новия Surface Go в САЩ най-вероятно ще е аналогична с актуалния модел и ще е около 399 долара.

По време на предстоящото събитие компанията от Редмнът може да даде повече информация, свързана с обявените миналата година слушалки Surface Earbuds, които все още не са достъпни.

Източник: Petri