TCL готви смартфон с изтеглящ се дисплей

TCL готви смартфон с изтеглящ се дисплей

На пазара вече има няколко смартфона със сгъваеми дисплеи, но характеристиките на гъвкавите панели отварят повече възможности за тяхната употреба. TCL също се кани да ги ползва по различен начин и това става ясно от информация на CNET. Изданието е получило информация, че китайската компания работи по телефон, чийто дисплей се изтегля, така че да се получи устройство с по-голяма екранна площ.

Публикуваните рендъри подсказват, че в затворено състояние устройството ще прилича на стандартен смартфон, но в отворено ще е като малък таблет. Смартфонът е трябвало да бъде демонстриран по време на Мобилния конгрес в края на тази седмица, но той беше отменен заради епидемията от Covid-19, така че премиерата вероятно ще бъде на по-късен етап.

Кадрите не разкриват много за принципа на действие на сгъваемия механизъм и всъщност пораждат повече въпроси, но не е изключено компанията да е искала да покаже прототип на модел, който е далеч от масово производство. Миналата година TCL например демонстрира на щанда си телефони със сгъваеми дисплеи, но те така и не се появиха на пазара.

Източник: CNET