Microsoft подсказва, че няма да пуска нови телефони Lumia

Днес Microsoft обяви, че ще продаде активите си, свързани с производството, продажбите и дистрибуцията на обикновени телефони на FIH Mobile Limited (FIH) за 350 милиона долара, но подобно решение се очакваше през последните дни и дори беше посочено името на Foxconn като купувач. В официалното съобщение за сделката обаче може би се крие подсказка за бъдещите планове на Microsoft около серията смартфони Lumia.

От The Verge смятат, че компанията потвърждава, че няма да пуска повече смартфони Lumia, тъй като в съобщението се посочва, че Microsoft ще продължи да разработва Windows 10 Mobile и ще поддържа телефони Lumia като Lumia 650, Lumia 950 и Lumia 950 XL и устройства от OEM партньори като Acer, Alcatel, HP, Trinity и VAIO.

Компанията не казва изрично, че ще прави нови модели Lumia, а според скорошни слухове следващия смартфон с Windows 10 Mobile ще бъде в серията Surface и ще се появи в началото на следващата година. В допълнение от Microsoft са отказали допълнителен коментар за съобщението с оправданието, че засега няма какво повече да споделят за бъдещите си продуктови планове.

Източник: The Verge