Microsoft ще представи три телефона Surface през 2017, твърди слух

В края на миналата година се чу, че Microsoft работят по телефон от серията Surface, който ще се появи в началото на 2016. След това слуховете се промениха и за премиера на телефона се споменаваше края на 2016 г., а поредната доза информация по темата твърди, че телефона ще се появи чак догодина. Подобна развитие на събитията не трябва да ни изненадва, тъй като наскоро Microsoft заяви, че през тази година телефоните няма да са във фокуса на компанията. В същото време след успеха на таблетите Surface е логично Microsoft да заложи на бранда с надеждата той да й донесе повече успех на пазара за смартфони.

Според източници на Windows Central представянето на телефоните в серията Surface е забавено за началото на следващата година и е възможно да видим три различни модела, но засега няма по-конкретна информация за характеристиките им. Със сигурност единия ще бъде насочен към масовия пазар, друг ще е за изкушените от технологиите потребители, които държат да имат устройства с върхови възможности, а третият модел ще е предназначен за бизнес потребители. Очакванията са че поне един от телефоните ще работи с писалката Microsoft Pen.

Източник: Windows Central

 • Сравняваш телефон с Continuum с лаптоп? Лаптопът е предназначен за ултра-мобилност и работа в движение. Contiuum е за домашна / офис употреба, не да го мъкнеш наляво и надясно с монитора. Мъкнеш само телефона и то като телефон. Аз си имам Dock, който си стои на бюрото ми. Спокойно може да замени основния компютър за определени потребители какъвто съм и аз. Защо - защото работя с офис пакет, браузър и още 2-3 по леки програми, за които и сега има добри универсални приложения. Реално, една подобрена бъдеща версия с по-голяма мощ спокойно ще премахне нуждата от отделен компютър / за хора не ползващи интензивни програми /. Това е идеята Може и да ти е смешно в момента, но в това има бъдеще. Като седнеш на бюрото, включиш телефона и започнеш да работиш само на него ще го разбереш.
  abando
 • Кажи ми каква е идеята на Continue. Моля!
  geleto_
 • Смешно е да коментираш нещо, което нито не си го ползвал, нито знаеш за какво е предназначено. Идиотско е да се мисли, че някой ще си носи телефон, кабели, док, клавиатури, мишка и монитор докато пътува някъде. Не е това идеята на телефон с Continuum. Ако не знаеш каква е питай някой който разбира повече. Лаптопа има съвсем различни функции и сравнението ти е глупаво.
  abando
 • [Quote]Има и още други проблеми при използването на телефона като "псевдо компютър".[/Quote] Винаги ми става смешно при вида на БИЗНЕСМЕН с Уйнфон. Умотан с кабели и кутийки, ползвайки Уйнфон за компютър. Вместо елегантно да си работи с лаптоп. Дано тази мантра успее, ама надали. :D
  geleto_
 • Изпускате нещо друго. Точно не ми се търси сега, но основната причина Интел да се откаже, беше печалбата. Просто казах, че на такава малка печалба няма да работят. Цената на всякакви версии Атом е около 25-40$. Дори това да е печалбата, им е малко. M и Y серията са към 200$. Какъвто и процесор да измислят, дори съвсем нов, няма да струва от порядъка на 50$. При 200$, никой няма да го сложи в телефон. Сега ви слагат процесор за 30-60$(ARM) и ви продават телефона за 1000$. Направете сами сметката. Освен това процесора на Интел е само процесор. Добавете и всички комуникационни чипове към него, и цената става още по зле. Т.е. аз поне не виждам някакъв телефон с Интел процесор. С ARM може, но едва ли. Много малко е бройката на телефоните, за да има смисъл да се поддържа ОС за тях. Има и още други проблеми при използването на телефона като "псевдо компютър".
  StefiMo
 • Да, сутринта видях поста на Търът. Само че пак нямаме цялата картина. Първо, широкоизвестния evleaks е писал изрично лаптоп-клас процесор. Второ, наскоро от Интел загатнаха, че просто преориентират ресурси от ниско-бюждетния проект Sofia към процеси от ново поколение http://fortune.com/2016/05/02/intel-mobile-market/ Напълно възможно е да се работи по някакъв нов процесор подходящ за таблети и мобилни телефони.
  abando
 • Ще трябва да те разочаровам, това е било прототип на Dell и за съжаление няма да види бял свят заради отказа на Интел от мобилните им процесори - https://www.thurrott.com/hardware/84710/dells-windows-phone-shows-intel-future-hasnt-arrived
  PoceH_BS
 • Ясно ли ти е, че пазарът на сегашните телефони е загубен за МС. Нищо няма да стане с пускането на още някоя Lumia. Разбраха го и сега работят по нещо ново като идея. Това е и философията на марката Surface - показване на нови идеи.
  abando
 • Дори не съм си и помислял да го използвам пълноценно на малко екранче, идеятя беше за размерите на смартфона като цяло. След това с KBD/MON/Mouse е ясно... ;)
  PoceH_BS
 • На малък екран пълноценен Windows няма смисъл, но трансформация след включване на монитор, клавиатура, мишка, е напълно логичен сценарии. Но пак нищо не знаем... Като пуснаха Surface Book нямаше грам информация и всички бяха изненадани...
  abando
 • Те ако го пуснат както съм го написал, занеш ли колко бързо ще си сменя смартфона, а и не само аз... :P
  PoceH_BS
 • Докато се наконтят да пуснааат клиентите им вече ще са забравили за какво става на въпрос.
  AVKansazov
 • В Микса не само дизайна е иновативен, но да се върнем на темата, дори при 10nm тех.процес консумацията на пълноценен лаптопски процесор (както се предполага, че ще се използва в Surface), е прекалено голяма за смартфон, да не говорим за останалите компоненти които са към него (чипсет, памет и т.н.), затова при смартфоните се използва SoC, въпреки по-слабите си параметри е по-оправдан от към консумация. Иначе ако успеят да направят 5-5.5" Surface Phone с лаптопски процесор който да изкарва 1 ден при нормално използване (ако ще и 6000-8000 мАч батерия да му сложат) ще им кажа едно голямо ЕВАЛА, защото тогава наистина ще може да се използва като пълноценен компютър (ако работи с нормален Win 10 както при десктоп/лаптоп).
  PoceH_BS
 • Видях го,безспорно изглежда добре. Аз харесвам ръбати телефони. Но и тук пак говорим за дизайн. Аз говоря за друго - ново практическо приложение, нови идеи. Пазарът се забавя, защото и идиотите дето не мислят, вече почват да се усещат, че ги цакат с почти същото , но за все повече пари. Пазарът на умни телефони го чака същото, през което минаха първо най-големите /лаптопи/, после по-малките /таблети/ устройства. Чак след това ще започнем да виждаме по-интересни неща. Например в момента при лаптопите има доста добри нови продукти. До преди 2-3 години нямаше нищо - само MacBook без конкуренция. Пробутваха старите екрани с мижава резолюция от преди 10г за чисто нови модели. Таблетите 2в1 също се радват на постоянен растеж. В момента да си сменяш телефона на 6м-1г /както е масово/ е адски глупаво защото на практика не получаваш почти нищо повече. Това ми беше мисълта.. :)
  abando
 • [Quote]като подобренията са мижави, а идеите в този сегмент - изчерпани.[/Quote] Явно си пропуснал Mi Mix-а... :D
  PoceH_BS
 • Първи слухове и рендери. :) http://www.gsmarena.com/concept_photos_or_actual_renders_this_could_be_the_longawaited_surface_phone-news-21468.php
  ronnie
 • Защо да не можеш? Има ли причина в момента да си сменяш телефона с по-нов модел, като подобренията са мижави, а идеите в този сегмент - изчерпани.
  abando
 • Да можеш да чакаш.
  geleto_
 • Да да, това е ясно, даже го анонсираха официално. Тук обаче се говори не за мобилен процесор, а за laptop-class. Ще видим...
  abando
 • Ако си пропуснал, Интел се отказаха от процесорите за телефони/таблети.
  PoceH_BS