Microsoft спира да използва името Metro

Microsoft спира да използва името Metro
Metro е името, с което Microsoft нарича интерфейса на Windows Phone и Windows 8, но това ще се промени съвсем скоро. Според информация от The Verge, които са получили достъп до вътрешен документ, компанията е изпратила указания на служителите си веднага да спрат да използват името по отношение на Windows 8 и другите й продукти, а като причина за тази мярка се посочват разговори с важен европейски партньор. От екипа на Windows работят по нов термин, който да замени Metro, и той ще бъде представен до края на седмицата. Дотогава служителите на Microsoft трябва да наричат интерфейса Windows 8 style UI.

По-рано от The Verge писаха, че Microsoft съветва авторите на приложения да не използват думата Metro, когато описват софтуера си, а според слуховете това се дължи на спорове за запазена марка с германската компания Metro AG. Американците са коментирали, че Metro е кодовото име, използвано при разработката на новия, базиран на типографията, дизайнерски език, който е залегнал в основата на интерфейса, но с наближаването на премиерата на Windows 8 ще бъде избрано друго търговско наименование.

http://www.theverge.com/2012/8/2/3216545/microsoft-metro-branding-memo-european-partner
http://www.theverge.com/2012/8/2/3215039/microsoft-metro-name-dispute-developers

  • Абсолютно си прав. (yes)
    fintaraBG
  • Откъде си ги изсмуквате тези провали, бе?! Пише си кратко и ясно, че има конфликт с друга компания и от MS са решили, че не държат толкова много на името "Metro" и просто ще го сменят. P.S. В последно време оставам с впечатлението, че е модерно да се плюят големите компании (и монополисти) и вашите коментарите само затвърждават това.
    Wishmak3r
  • Да, и без това смяната на име почти винаги е признание за провал, а в такива случаи си е съвсем винаги.:)
    mkpetrov