Microsoft Surface Duo излиза на 10 септември на висока цена

Microsoft обяви, че продажбите на мобилното устройство с два дисплея Surface Duo в САЩ ще започнат на 10 септември на цена 1399 долара. Желаещите да се сдобият с джаджата вече могат да направят предварителна поръчка в AT&T, онлайн магазина на Microsoft и в Best Buy. Цената е висока, но все пак не става дума за обикновен смартфон, макар че с устройството могат да се провеждат разговори.

Microsoft разкри и останалите детайли около техническите характеристики на Surface Duo. Устройството разполага с два 4:3 OLED дисплея с диагонал 5.6" (1800 x 1350), които в разгънато състояние образуват 8.1" 3:2 екран с резолюция 2700 x 1800 пиксела. Покритието е от Gorilla Glass, а освен това се поддържат писалките Surface Pen.

Surface Duo работи с миналогодишния чипсет Snapdragon 855 и предлага 6GB RAM и 128/256GB UFS 3.0 памет за файлове. Батерията от две части е с капацитет 3577 mAh и се зарежда при 18 вата чрез включеното в комплекта зарядно, а единствената камера е с резолюция 11МР (f/2.0).

Както вече знаем, Surface Duo работи с Android 10, а по някое време ще получи и ъпдейт до версия 11. С устройството работят всички приложения за Android, a разработчиците могат да оптимизират своите творения да се възползват от двата дисплея. Засега няма информация дали устройството ще се появи извън САЩ.

Източник: Microsoft

  • Този прът е юмрел преди да е излязал още. Мислят ли тези нещастници от Майкрософт че някой ще се изръси една торба пари като знае как тия същите изроди преебаха толкова народ с Лумиите дето им спряха поддръжката? Разбойници с бели якички
    delov
  • Самата идея за устройството е страхотна, но за жалост тази тънкост на устройството яко жертва капацитета на батерята. при два сензорни дисплея ще е кофти по 2 пъти на ден ще се зарежда и тези 18W вече си е бавно за 2020 година. Няма слот за карта памет. С тези 6Гб рам при следващия андроид ще се забави устройството пък да не говорим за 13-та версия как ще върви както е планувано да има до тогава ъпдате. Найстина има добри камери при ниски МП, но поне да бяха пъхнали още един сензор ултрауаилд или телефото нещо.
    LOVECAT
  • От една страна цената има логика - на практика купуваш два "средни" телефона по 700$. От друга страна има ДОСТА компромиси - малки батерии, няма NFC, няма 90 Hz, една посредствена камера ... изобщо ¯\_(ツ)_/¯ . Актуален модел от миналата година, сега просто плаче за СЕРИОЗЕН ъпгрейд. Иначе формфактора на сгъваемо устройство ми харесва ◉‿◉ .
    Kuzmanow