Microsoft Surface Duo e смартфон с два екрана и Android

Microsoft Surface Duo e смартфон с два екрана и Android

Не очаквахме Microsoft да пусне нови устройства в категорията на смартфоните след неуспеха на мобилната й стратегия, но компанията реши да ни изненада, като анонсира Surface Duo. Устройството на практика работи с Android с модифициран интерфейс, за да прилича на Windows 10X в по-големия модел, и има два дисплея подобно на ZTE Axon M, но не очаквайте да го купите скоро, защото ще се появи на пазара за празниците в края на 2020. Точно така, след повече от година.

Джаджата е с дизайн, който прилича на представения днес Surface Neo, но има по-малки и компактни размери за по-лесно побиране в джоб. Surface Duo е снабден с два 5.6” дисплея, които могат да се завъртят на 360 градуса, така че може лесно да се трансформира в малък таблет с 8.3" екран. Върху двата дисплея могат да работят две отделни приложения, а освен това е възможно при завъртане втория дисплей да стане клавиатура или пък контролер за игри.

Според Wired в Surface Duo се ползва чипсет Snapdragon 855, а някои елементи от дизайна все още не са финализирани – например дали ще има задна камера или не. Не е изключено за година да се промени и чипсетът. Междувременно компанията иска да даде на разработчиците достатъчно време, за да подготвят софтуер, който да се възползва от двата дисплея.

Оферти на деня

 • много добър прототип, дано го реализират.
  terry1
 • Най-после смислен прототип (❗) на нещо сгъваемо.
  Kuzmanow
 • -
  npet
 • Пак ровят. Веднъж се провалиха и не смятам, че заслужават втори шанс.
  Много си харесвах 1020-ката, но след 950, вече ме загубиха с инатът и пълната липса на желание за развитие, само защото не им се получи подкарването на десктоп версията на телефоните.
  Spikul
 • -
  npet