Microsoft Surface с Windows RT ще струва само 199 долара?

Microsoft Surface с Windows RT ще струва само 199 долара?
Една от големите неизвестни около таблетите Surface, които носят логото на Microsoft, е цената на която ще се предлагат. Засега компанията пази мълчание относно този важен за потребителите детайл, като обеща да сподели информация преди старта на продажбите, който е насрочен за 26 октомври, когато е и пазарната премиера на Windows 8. Според източник на Engadget цената на модела с Windows RT и ARM процесор ще бъде едва 199 долара, което определено е изненадващо. Твърди се, че информацията идва от сесия по време на конференцията TechReady15, където Microsoft е споделил допълнителните детайли.

Ако тази цена е реална, Microsoft най-вероятно ще продава таблета под неговата себестойност, което ще го постави редом до Kindle Fire на Amazon и Nexus 7 на Googlе. Устройството обаче ще има сериозно предимство пред тях, тъй като е с 10.6" дисплей. С този ход компанията ще си навлече и гнева на своите хардуерни партньори, които също се готвят да пуснат таблети с новата платформа. Остава отворен въпросът, дали устройството ще генерира достатъчно продажби на съдържание, които да компенсират сериозната отстъпка. Според нас Microsoft трябва да реагира бързо и обяви официално цената на устройството, защото в противен случай потребителите, очаквали да го купят за 200 долара, ще останат с излъгани очаквания при премиерата на таблета.

http://www.engadget.com/2012/08/14/microsoft-surface-199/

 • За 200 долара човек може да си го вземе и като бонус към айпада и андроида и после да решава кое е най-добро. :)
  makeno
 • Като нищо ще е 200 долара, само че и за толкова кой би искал една чисто нова екосистема, която е адски неразвита и с ужасно малко аппс. Кой ще си удари главата в стената вземайки RT таблет, вместо да се хвърли на доказаните и развити екосистеми. Колкото до PRO таблета, той ще е далеч по-скъп и не знам до колко биха били удобни стари Windows-ски програми писани за използване с мишка.
  osama11
 • Защо да не е възможно? Същото е като с телефоните- 0 или 50 ст. на несец и договора го изплаща!
  rorosims
 • Това е напълно възможно. Не забравяйте, че преди години представители на Майркософт заявиха на една конференция, че според концепцията за развитие на технологиите - ХАРДУЕРЪТ ще бъде безплатен и ще се заплаща за съдържание. Преди 4 години това беше доста смело изказване и навлече гнева на nVidia!
  s0me0ne