Kindle Fire се използва повече от жени

Kindle Fire се използва повече от жени
comScore публикуват данни от проучване сред американските потребители на таблети, от което можем да разберем колко доволни са те от устройствата си. В анкетата са участвали 6000 потребители на възраст над 13 години, които живеят в САЩ. Данните на comScore показват, че от притежателите на iPad по-голямата част са мъже - 52,9%. При Kindle Fire обаче положението е обратно - дамите, които притежават таблета на Amazon, са 56,6%, докато мъжете са 43,4%. При таблетите с Android процентът е горе-долу поравно при 50,9% мъже и останалите жени.

Според прогнозите на агенцията популярността на Kindle Fire сред дамската аудитория може да се дължи и на факта, че Amazon е портал за пазаруване, както и че в рекламите на таблета обикновено се вижда дамска ръка. iPad пък е предпочитан таблет от хората с по-високи доходи. 43,6% от собствениците на таблета на Apple печелят над 100 000 долара годишно, докато при собствениците на Kindle Fire такива са около една трета от хората и 32,5% от притежателите на устройство с Android. Потребителите на iPad предпочитат устройството заради голямото разнобразие от приложения, както и заради доверието, което имат към марката.

Съвсем очаквано предимството на Kindle Fire за собствениците му е неговата цена. Цената е и сред основните критерии, по които хората избират таблети с Android. На въпроса колко са удовлетворени от таблета, който използват, потребителите на таблета на Apple са го оценили най-високо - 8,8, а на второ място е Kindle Fire с 8,1, докато на трето място остават останалите таблети с Android с 8,1.

http://techcrunch.com/2012/08/06/more-women-than-men-use-the-kindle-fire-and-ipad-is-getting-highest-satisfaction-score-comscore/