MIUI 11 идва с нови иконки, нов енергоспестяващ режим и други екстри

MIUI 11 идва с нови иконки, нов енергоспестяващ режим и други екстри

Xiaomi работят усилено по следващото издание на своя интерфейс MIUI, който трябва да донесе сериозни подобрения за потребителите. Продуктовият директор за MIUI Лиу Минг и главният дизайнер на продукта Ге Руи отговаряха на въпроси на клиенти в китайската социална мрежа Weibo и разкриха много детайли за бъдещата версия на софтуера.

Двамата споделиха, че се работи по нови иконки и по-плавни анимации в интерфейса. Сегашните иконки не са сменяни от шестата версия на MIUI и това ще се промени с новото издание. Потребителите ще имат възможност и да променят формата на иконките според своите предпочитания. Очаква се новите иконки да са с по-минималистичен външен вид от сегашните. Извън това Xiaomi работи по унифициране на външния вид на отделните компоненти на MIUI, както и върху по-плавни анимации в менютата.

Другата голяма новост ще е новият ултра енергоспестяващ режим. Той ще превключва дисплея в монохромен режим, а освен това няма да са достъпни всички приложения извън гласовите разговори и SMS-ите. Такова решение се предлага от другите компании от доста време и е добра новина, че Xiaomi също ще го предложат на своите клиенти.

Ще бъдат извършени и редица оптимизации по статус лентата, което ще се усети особено при смартфоните с изрязан дисплей. Всички важни иконки като тези за нивото на батерията, силата на сигнала и т.н. ще бъдат поставени само от една страна в лентата, а часовникът ще може да бъде преместен от дясната страна. Възможно е да има и опция за скриване на прореза, каквато видяхме в доста актуални смартфони.

Ново ще е и управлението на скрийншотите. Бъдещото издание на MIUI ще позволява тяхното автоматично изтриване, след като са споделени. Предвидени са и нови опции за редакция. Промени се очакват и при нотификациите и е възможно да видим опция за групиране в карти на съобщенията от всяко отделно приложение. Предвидено е и въвеждането на тъмна тема. Такава вече се появи за някои устройства с последната бета на MIUI 10, но в 11 нейното действие ще бъде разширено върху браузера и външни приложения.

Естествено това далеч не е всичко и от Xiaomi вероятно ще въведат и други промени в своя интерфейс. Също така трябва да се отбележи, че част от споменаните функции и екстри може би тепърва ще бъдат преработвани, а някои от тях може и да отпаднат  от финалното издание.

Източник: XDA Developers

  • Миналата седмица беше последният MIUI 10 ROM на Xiaomi EU. Следващият е MIUI 11.
    tzincbg