Huawei P30 Pro срещу Pixel 3 - кой снима по-добре на тъмно?

Huawei P30 Pro срещу Pixel 3 - кой снима по-добре на тъмно?

Миналата седмица Huawei представи P30 Pro, който идва с нов сензор с пикселна подредба RYYB, която помага за увеличаване на светлочувствителността до впечатляващото ISO 409 600. Това буквално позволява на устройството да вижда в тъмното, и то без да е необходимо да се активира специалният нощен режим. Доказателство за способностите на телефона на тъмно в сравнение с не по-малко впечатляващия нощен режим на Pixel 3 идва от няколко сравнения, която открихме в Twitter.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Първото е дело на Влад Савов от The Verge, който показва как работи автоматичният режим на P30 Pro в сравнение с автоматичния и нощния режим на Pixel 3. Телефонът на Google се справя много добре предвид на тъмнината, но както може да се види, изобщо не може да се конкурира с Huawei P30 Pro, който осигурява снимка с ярки цветове и много детайли. Следващото сравнение между двата модела също показва сериозната работа, която са свършили инженерите на Huawei. В него снимката от P30 Pro е по-светла, по-детайлна и с по-малко шум.

Следващото сравнение на Базил Кронфли пак изправя един срещу друг автоматичните режими на P30 Pro срещу Pixel 3, a освен това показва и как работи нощният режим на P30 Pro, но в случая той не подобрява много работата на стандартната опция, а освен това няма особено точен баланс на бялото (жълтеникавият оттенък може да е заради повечето жълти пиксели в сензора). Следващите снимки са пак от него и пак показват автоматичните режими на P30 Pro и Pixel 3 на тъмно. Добавяме и сравнение между P30 Pro, iPhone XS и Galaxy S10+, което допълнително затвърждава преднината на китайското устройство.

  • А как снима в тъмното Нокия 9?
    mdmark