Много детайли за новостите, които ще получи Apple Watch

Много детайли за новостите, които ще получи Apple Watch

Наскоро писахме, че Apple Watch може да се сдобие с функция за отчитане наситеността на кръвта с кислород, но компанията работи и по други интересни функционалности за часовника. Това разкрива сайтът 9to5Mac, който е получил достъп до ранен код на iOS 14, а в него се съдържат детайли за watchOS 7.

Изданието потвърждава по-ранната информация, че следващото голямо издание на операционната система най-сетне ще добави възможност за отчитане качеството на съня. В кода на iOS 14 е открита опция за задаване на цели по отношение на съня в приложението Health. То осигурява и съвети за подобряване на продължителността и качеството на съня.

Друга нова добавка е възможността потребителите да споделят дигиталните циферблати с приятели. Според сайта става дума за изпращане на конфигурацията на конкретния циферблат, но засега не е ясно дали самите циферблати директно ще могат да се разменят между часовниците.

watchOS 7 ще добави и нов циферблат Infograph Pro с функция за тахиметър, родителски контрол за часовниците на деца, подобрения при циферблатите със снимки и др. Очакваме и промяна в архитектурата на приложенията за часовника. По традиция Apple разкрива детайли за следващите версии на своите платформи на конференцията WWDC през лятото.

Източник: 9to5mac