Много премиери по време на автомобилния салон в София

Много премиери по време на автомобилния салон в София

На 12 октомври се открива поредното 24 издание на автомобилния салон в София, който ще приема посетители в Интер Експо Център до 20 октомври. В него на площ от 12 000 кв.м ще покажат своите продукти над 75 изложители, а според организаторите гостите ще видят 250 експоната, включително и 14 нови модели мотоциклети. Очакваме 16 премиери за страната, 13 фейслифта и 18 нови модификации. Автомобилите с алтернативно задвижване също няма да са малко – на изложението ще има 13 електрически, 5 plug-in хибрида, 17 меки хибрида и 4 с двигатели на метан.

Организаторите се похвалиха, че събитието ще бъде единственото в Европа с участието на всички водещи производители. Припомняме, че тази година на престижните автосалони в Женева и Франкфурт отсъстваха някои от големите производители. Автосалонът ще бъде премиерното място и на четири нови за страната ни марки – италианската DR, испанската Cupra, индийската Mahindra и китайската Ora. Място в изложението ще има и за производителите и търговците на резервни части, гуми, аксесоари, аудио системи и други.

Организаторите и изложителите са подготвили и множество атракции, забавления и награди за посетителите. Сред тях са над 150 автомобила за тест-драйв, специален Формула 1 кът с дистанционно управление на автомобили по специална писта, симулатор на пистата "Фиорано" в Маранело на щанда на Shell и разбира се възможност за един от посетителите да си тръгне с нов автомобил при попълване на анкетната карта към билета - изборът е между 12 автомобила на цени от 28 000 до 63 000 лева.

През делничните дни залите ще бъдат отворени от 10:30 до 19:30 часа, а в събота и неделя работното време е от 10:00 до 20:00 часа. Билетите за "Автомобилен салон София 2019" са в продажба в мрежата на Eventim, а цените са различни според възрастта и броя на посетителите и времето на деня. Тези за възрастни струват 10 лв., като след 17:00 часа са по 8 лева. За деца на възраст между 8 и 16 години билетите съответно са 6 лв. и 4 лв.

Оферти на деня