Mobiado и Aston Martin започват сътрудничество

Mobiado и Aston Martin започват сътрудничество
Известната с луксозните си автомобили британска компания Aston Martin обяви, че започва сътрудничество с канадците Mobiado, които са известни със специалните си мобилни телефони. Както може да се предположи, партньорството ще доведе до появата на колекция от луксозни мобилни устройства, която ще дебютира през месец май.

Двете компании използваха часовникарското и ювелирно изложение BaselWorld, което се провежда в Базел до 31 март, за да представят концептуалния телефон Aston Martin CPT002. Футуристичното устройство служи за осигуряване на достъп до луксозната ви кола и автоматично я отключва, когато наближите. Освен това се свързва безжично с автомобилната информационна система, което прави възможни някои интересни начини на употреба. Например върху екрана в автомобила ще бъде показана позицията на намиращите се наблизо приятели от FourSquare; вградените в колата камери ще могат периодично да публикуват снимки и видео онлайн заедно с информация за околните забележителности; в случай на катастрофа акселерометърът в телефона, който се намира в джоба на шофьора, ще осигури информация за еърбеговете, които ще се активират в точния момент.

Телефонът има прозрачен сензорен екран, през който се вижда корпусът от масивен сапфирен кристал, а страничните повърхности са изработени от платина. Интересно е, че според проекта в тях са интегрирани батерията и необходимата за работа електроника. Тъй като става дума за концептуална разработка, не очаквайте да видите устройството в продажба - или поне докато технологиите не се развият достатъчно, за да направят възможно съществуването му.