Мобилна ергономика

Мобилна ергономика
David Pogue е колумнист за технологии на "Ню Йорк Таймс" и е носител на наградата "Еми" за кореспондент в областта на технологиите за CBS News. Тъй като пише ревюта и за телефони, Pogue е измислил тест за простотата на операциите, който брои натисканията на бутоните, необходими да се извършат 4 действия с мобилен телефон: 1. да се изключи звъненето, 2. да се отвори адресната книга, 3. да се отвори списъкът със скорошни обаждания, и 4. да видите собствения си телефонен номер. Разбира се, спорен е въпросът това ли е най-добрият начин да се провери простотата на операциите, но все пак е някаква система, която дава съпоставими резултати. Победителят за момента е LG VX3400, който се продава в мрежата на Verizon. За изключване на звъненето при него е необходима една стъпка, за телефонната книга - отново една стъпка, за да видите скорошните обаждания пак ви е необходима само една стъпка, за да видите собствения си телефонен номер ви трябват 4. За сравнение: звъненето на Motorola C139 се изключва със 7 стъпки!

  • Ако става въпрос има една програмка за Симбиан - Smart Settings която добавя на левия бутон старт меню,което при натискане се появява мигновено - не като главното меню и там може да си сложи всеки каквато иска програма и ще се отваря с две натискания ..
    Nistel
  • Първите 3 - ОК, ама да си видя номера, не съм го правил никога на телефона си... по-често примерно си включвам Блутута, или стартирам някое приложение....
    KOBRETI
  • Moq telefon e simens A70 i prai si4ko s edna stypka :)
    Gerivta