Moto аксесоари

Moto аксесоари
Заедно с Motorola ROKR E2 американската компания представи и няколко мобилни аксесоара, най-интересните от които включват безжичната QWERTY клавиатура TXTR и миниатюрната Bluetooth слушалка H5 MINIBLUE.
Motorola TXTR се свързва със съвместимите Bluetooth телефони на Motorola (Bluetooth 1.1 или 1.2 с SPP и DUN профили) за лесна работа с входящите и изходящите SMS съобщения. Интересният бизнес аксесоар може да се свърже не само с телефон (до 30 м), но и с друга клавиатура на разстояние до 100 метра, като може да се ползва за добавяне и редактиране на записи в телефонния указател. TXTR е с размери 54 x 18 мм (48 грама), има батерия, достатъчна за работа в продължение на 24 часа, и осветен четириредов дисплей (по 20 символа за всеки). Очаква се продажбите му да започнат през първата половина на годината.
Motorola H5 MINIBLUE разчита на специалния си in-ear дизайн, благодарение на който гласовете преминават през канала на ухото, което елиминира в значителна степен външните шумове. Слушалката идва още с метален калъф за носене и батерия, достатъчна за 1.5 часа работа или 7.5 часа в режим на изчакване. Motorola H5 MINIBLUE е с размери 33 x 41 мм и тегло по-малко от 8 грама, като продажбите й ще започнат през първата половина на годината.