Moto C и Moto C Plus са евтини и функционални

Moto C и Moto C Plus са евтини и функционални

Motorola продължава с обновяването на продуктовото си портфолио, което вече е споделено с това на Lenovo. През февруари видяхме серията Moto G5, която е позиционирана в средния клас, но има много потребители, които имат нужда от нещо по-евтино. Явно за тях ще бъдат телефоните Moto C и Moto C Plus, които обещават ниска цена и хардуер, който не прави големи компромиси с нея. Moto C е с пластмасова конструкция и заден панел със специална текстура, който ще се предлага в червено, бяло, златисто и черно.

Устройството осигурява батерия с капацитет 2350 mAh, четириядрен чипсет MediaTek MT6737M с честота 1,1GHz, работа с 4G мрежи и две камери с резолюция 2MP и 5MP, всяка от които има своя LED светкавица. Откриваме още 1GB RAM, 16GB разширяема памет и 5” FWVGA (854х480) дисплей. Името подсказва, че Moto C Plus осигурява подобрен хардуер, но цената остава достъпна. Смартфонът отново има 5” дисплей, но резолюцията му е увеличена до 720р, a четириядреният процесор (MediaTek MT6737) вече е с честота 1,3GHz и може да бъде комбиниран с 1GB или 2GB RAM. Вградената памет е 16GB и отново може да се увеличи с microSD карта.

Смартфонът изненадва с неговата батерия с капацитет 4000 mAh, която според компанията осигурява до 30 часа на работа, а зареждането й става по-бързо чрез 10-ватово зарядно. Основната камера също е подобрена и предлага резолюция 8МР, а тази за селфита остава 2МР. И двата телефона работят с Android 7.0 и ще са на пазара през пролетта – в България ги очакваме през юни. 3G версията на Moto C (1GB RAM/8GB) ще е на цена от 89 евро, а тази с 4G ще струва от 99 евро (1GB RAM/8GB). Цената на Moto C Plus започва от 119 евро за модела с 1GB RAM/16GB памет.

Източник: Motorola

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция